پیام معصومه ابتکار به همایش مسئولیت اجتماعی : استانداردها و شاخص های محیط باید ارتقاء پیدا کنند

پیام معصومه ابتکار به همایش مسئولیت اجتماعی : استانداردها و شاخص های محیط باید ارتقاء پیدا کنند
(سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳) ۱۵:۲۷

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم توجه به ارتقای استانداردها و شاخصهای محیط در صنعت پتروشیمی تاکید کرد: موضوع آلودگی هوا به دلیل نقش بسیار مخرب آلاینده‌های حاصل از فرآیند پتروشیمی چالشی مهم است لذا استفاده از سیستمهای کارآمد کنترل و کاهش آلاینده‌ها و حتی گازهای گلخانه‌ای دارای اهمیت بسیار است.

به گزارش خبرنگار نیپنا، معصومه ابتکار در همایش مسئولیتهای اجتماعی شرکت در صنعت پتروشیمی در پیامی که بوسیله فرهاد دبیری، مشاور ارشد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خوانده شد، بر لزوم توجه به ارتقای استانداردها و شاخصهای محیط در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: اکنون صنایع پتروشیمی در فعالیتهای خود علاوه بر ارزیابی زیست محیطی و کسب تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست باید در پی بالاترین استانداردهای بهره‌وری سبز و کاهش آلودگیهای آب و هوا و پسماند باشند تا هم بتوانند ضایعات و هزینه‌ها را در مصارفی مانند انرژی و آب به حداقل برسانند و هم با 
 کسب استانداردهای کیفیت، مدیریت و مسئولیت اجتماعی در فضایی سالم بر رقبای خود پیشی گیرند. 
وی با تاکید بر این که برای حفظ محیط زیست پایدار شرکتهای پتروشیمی باید توجه بیشتری به الزامهای قانونی داشته باشند، گفت: تقویت پژوهش و نوآوری و استفاده از تجربه های ملی و بین المللی می‌تواند نیل به اهداف مذکور را تسهیل کند، زیرا پایش مستمر پارامترهای مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست و تبادل اطلاعات دقیق از وضع خروجی‌ها و برنامه‌ریزی برای کاهش آلودگی‌ها می‌تواند با به کارگیری فناوریهای نوین محقق شود. 
به گفته ابتکار، خوشبختانه تجارب و اقدامهای مفیدی توسط این بخش (صنعت پتروشیمی) و فعالان آن در سالهای پیش برای بهبود کیفیت فرآیندها و شاخصهای محیط زیست صورت پذیرفته، به طوری که در اوایل دهه ٨٠ منجر به پیشرفتهای خیره کننده و کسب استانداردهای محیط زیست شد. 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انتظار خود از صنعت پتروشیمی در دولت یازدهم را این گونه تشریح کرد: انتظار می‌رود در این دوران نیز با توجه به رویکرد مثبت دولت یازدهم به موضوع محیط زیست و همچنین نظر به معضلات متعدد کشور در این زمینه، مسئله ارتقای استانداردها و بهبود شاخصهای محیط زیست و پایبندی به مسئولیت اجتماعی بیش از پیش مورد توجه صنایع پتروشیمی کشور قرار گیرد. تا بار دیگر دستاوردها و نتایج پرباری را در سازگاری توسعه با ضوابط محیط زیست به معرض قضاوت مردم و نسلهای آینده قرار دهند. 
به گفته وی، در جمهوری اسلامی ایران جایگاه مهم صنایع پتروشیمی و نقش کلیدی این صنایع در اقتصاد ملی به عنوان صنایع پایین‌ دستی بخش نفت، بر کسی پوشیده نیست. به همین سبب الزامات یاد شده که ریشه در فرهنگ ایرانی اسلامی و قانون اساسی کشورمان دارد و با استانداردها و معیارهای بین المللی نیز سازگار است، باید بیش از پیش مورد توجه و دقت قرار گیرد. 
در ادامه پیام ابتکار آمده است: امروزه در تعاریف نوین حکمروایی و یا حکمرانی به همان اندازه که برای بخش و ساختارهای حکومتی و دولتی جایگاه قائل می‌شوند، بخش خصوصی و فعالین اقتصادی، همچنین بخش غیردولتی نیز صاحب نقش بوده و این گروهها را از مولفه‌های مهم حکمرانی به حساب می آورند. 
به گفته معاون رئیس جمهوری، در همین حال برای دست اندرکاران بخش تولید و فعالین اقتصادی، شاخص مسئولیت اجتماعی از موارد مطرح و تعیین کننده در ارزش یابی عملکرد و رتبه بندی شرکتها و موسسه‌های دولتی و خصوصی است. 
وی گفت: در تعریف مسئولیت اجتماعی توجه به حفاظت از محیط زیست و سلامت شهروندان عناصری اصلی بوده یا به عبارت دیگر از ارکان تشکیل دهنده مباحث مسئولیت اجتماعی به شمار می‌آید. 
ابتکار در این پیام تصریح کرد: اکنون کسانی که در عرصه‌های مختلف تولید و اقتصاد با روشهای نوین و پیشرو فعالیت می‌کنند، حفظ و احیای طبیعت و محیط زیست را از محورهای اصلی کار خود تلقی کرده و از مرحله ایده‌پردازی تا آخر، طراحی سبز را مد نظر دارند. این رویکرد در تمام مراحل احداث و راه‌اندازی، الزامات زیست محیطی را مد نظر قرار داده، در مطالعات اقتصادی هزینه‌های محیط زیستی را لحاظ کرده و فرآیندها را با بهره‌وری بالا، بدون آلودگی و با قابلیت بازیافت و بازچرخانی در نظر می‌گیرد. 
مشاور ارشد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خطاب به مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی تاکید کرد: توسعه پایدار بر پایه عناصر اقتصادی، مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی میسر می شود و پتروشیمی‌ها باید با شناخت کامل از موارد یاد شده برای تحقق مسئولیت اجتماعی شرکت در صنعت پتروشیمی گام بردارند.

تعداد بازدید : ۷۰۷