کارشناس پتروشیمی: توسعه صنعت پتروشیمی از نقاط کلیدی خروج از رکود است

کارشناس پتروشیمی: توسعه صنعت پتروشیمی از نقاط کلیدی خروج از رکود است
(یکشنبه ۲۶ اَمرداد ۱۳۹۳) ۱۶:۱۲

یک کارشناس پتروشیمی با اشاره به عزم دولت برای خروج غیرتورمی از رکود گفت: در شرایطی که دولت می خواهد کشور را از شرایط رکود خارج کند، توجه به تولید و صنایعی که ارزش آفرین هستند همچون صنعت پتروشیمی از نقاط کلیدی خروج از رکود است.

غلامحسین قندهاری در گفت‌وگو با روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان اینکه صنعت پتروشیمی یکی از صنایع مادر است، اظهار داشت: همواره در سیر حرکت کشورهای توسعه نیافته به سمت توسعه و همچنین در روند پیشرفت کشورهای نیمه پیشرفته و تبدیل آنها به کشورهای پیشرفته، صنایع مادر نقش مهم و تأثیرگذاری دارند.

وی افزود: در میان صنایع مادر نیز، برخی صنایع، ارزش آفرینی بیشتری داشته و همچنین چرخه گسترده تری را در بر میگیرند که صنعت پتروشیمی یکی از این صنایع ارزش آفرین است.

این کارشناس برجسته پتروشیمی، تبلور صنعت پتروشیمی را در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی این صنعت دانست و گفت: توسعه صنعت پتروشیمی در ایران بیشتر در بخش بالادستی بوده و اکنون نتیجه این توسعه این است که ما عمدتا تولیدکننده مواد اولیه در پتروشیمی هستیم.

وی ادامه داد: خام فروشی تنها به معنای فروش نفت خام و گاز طبیعی نیست، ما اکنون در پتروشیمی نیز خام فروشی می کنیم چرا که تنها یک گام در پتروشیمی برداشته ایم و با تولید و فروش مواد اولیه، عمده صادرات پتروشیمی مان به صورت خام و بدون تبدیل این مواد به محصولات نهایی است.

قندهاری تشکیل دفتر توسعه صنایع تکمیلی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی را گام مهمی در توسعه این صنعت دانست و گفت: با متمرکز شدن مدیریت و راهبری توسعه و هدایت سرمایه در صنایع تکمیلی تحت نظارت این دفتر می توان به آینده صنعت پتروشیمی امیدوارتر بود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی در ایران آنطور که باید به طور متوازن توسعه پیدا نکرده است که لازم است در این زمینه دولت نقش خود را برای راهبری این صنعت ایفا کند.

قندهاری با اشاره به عزم دولت برای خروج غیرتورمی از رکود گفت: در شرایطی که دولت می خواهد کشور را از شرایط رکود خارج کند، توجه به تولید و صنایعی که ارزش آفرین هستند همچون صنعت پتروشیمی از نقاط کلیدی خروج از رکود است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه صنایع مادر و رونق تولید، فعال شدن دیگر چرخه های صنایع مرتبط، رونق تجارت و افزایش اشتغال را به دنبال دارد که در صورت راهبردی برنامه ریزی شده، کشور را از رکود خارج می کند.

 

تعداد بازدید : ۸۳۵