اجرای کنوانسیون کارنه تیر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

اجرای کنوانسیون کارنه تیر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
(شنبه ۱۱ اَمرداد ۱۳۹۳) ۱۱:۳۹

از تیر ماه سال جاری، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به طور رسمی به عنوان مقصد کارنه تیر شناخته شد.

رئیس امور گمرکی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، با اعلام این خبر در گفتگو با روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، گفت: با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران و اداره کل گمرک استان خوزستان از تیر ماه سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی جهت ارائه خدمات مطلوب به صاحبان کالا و سرمایه گذاران خود رسما به عنوان مقصد کارنه تیر مورد شناسایی و تأیید قرار گرفت و به بهره برداری رسید.

رضا هاتفی افزود: اجرای کنوانسیون کارنه تیر در این منطقه ضمن تسریع در تحویل محموله های ترانزیت شرکتهای مستقر در منطقه، از اتلاف منابع مالی و خسارات مختلف به کالاهای این شرکتها جلوگیری به عمل می آید.

وی در خصوص مقررات این کنوانسیون تشریح کرد: کارنه تیر سندی است گمرکی برای ترانزیت بین المللی کالا در چارچوب کنوانسیون تیر Transport International the Road (TIR)

این سند در کشور مبدا برای حمل زمینی صادر و پس از پلمپ از خاک کشورهای بین راهی تا کشور مقصد بدون نیاز به انجام تشریفات گمرکی ترانزیت عبور می کند.

 در حمل و نقل بین المللی جاده ای غیر کارنه تیر، برای عبور (ترانزیت) از خاک هر کشور باید در مرز ورودی، تشریفات کامل رویه ترانزیت را که شامل تنظیم، تأیید و تسلیم اظهارنامه ترانزیت به انضمام اسناد مثبته گمرکی، مورد بازرسی گمرک ورودی قرار گرفته و صاحب کالا با توجه به مقررات داخلی هر کشور سپرده نقدی یا انواع ضمانت نامه به گمرک مربوطه جهت تعهد خروج در موعد مقرر تودیع نماید. بدیهی است که این تشریفات گمرکی موجب تاخیر و معطلی وسیله نقلیه شده و متعاقبا" هزینه های اضافی به بار آورده، ضمن اینکه احتمال دارد کالا در این میان خسارت ببیند.

لذا به منظور تسریع در حمل و نقل بین المللی، و کاستن از تشریفات گمرکی و جلوگیری از تأخیر و دیگر خسارت های احتمالی در جریان ترانزیت، از کنوانسیونی تحت عنوان «کنوانسیون گمرکی مربوط به حمل و نقل بین المللی کالا در جاده ها تحت کارنه های تیر» استفاده می گردد.

رضا هاتفی افزود: در این کنوانسیون برای کامیون هایی که تحت آن نسبت به انتقال کالا اقدام می کنند ضوابطی وضع شده است که موسسات حمل و نقل بین اللملی با در اختیار داشتن کامیون های مربوطه، اقدام به خرید دفترچه هایی به نام "کارنه تیر" می کنند.

 طبق کنوانسیون تیر، وسیله نقلیه پس از بارگیری، در گمرک کشور مبدا بازرسی و پلمپ شده و پلاک های مستطیل شکل با علامت TIR در قسمت های جلو و عقب وسیله نقلیه نصب می شود.

 در صورت رعایت مقررات کنوانسون تیر، دارندگان کارنه تیر می توانند پس از پلمپ وسیله نقلیه در گمرک مبدأ، بدون معطلی و معاف از انجام تشریفات گمرکی ترانزیت در کشور های مسیر، فقط با بازرسی اجمالی از وضعیت ظاهری و سالم بودن پلمپ کشورهای مختلف را پشت سر گذاشته و تا مقصد نهائی به راه خود ادامه دهند؛ به عبارتی مقامات گمرکی کشورهای بین راه الزامی برای بازرسی کامل وسیله نقلیه ندارند، مگر اینکه در موارد استثنائی ضرورت ایجاب نماید که در این صورت وسیله نقلیه مجددا" پلمپ خواهد شد.

رئیس امور گمرکی سازمان منطقه ویژه خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که عدم الزام به تنظیم اظهار نامه گمرکی در کشورهای بین راهی مانع از اجرای محدودیت ها و نظارت هائی که طبق مقررات داخلی این کشورها در زمینه های مختلف از قبیل اخلاقی، بهداشتی و امنیتی وجود دارد، نمی شود و ممکن است برای حمل کالا در قلمرو کشور متبوع خود محدودیت هایی زمانی برقرار کرده، تقاضا کنند که وسیله نقلیه مسیر مشخصی را طی کند یا تشخیص دهند که وسیله نقلیه به هزینه حمل کننده همراهی (اسکورت) شود.

تعداد بازدید : ۱,۱۵۶