صرفه جویی سالانه 7 میلیارد ریالی با ساخت دستگاه تمیزکننده تجهیزات صنعتی در پتروشیمی جم

صرفه جویی سالانه  7 میلیارد ریالی با ساخت دستگاه تمیزکننده تجهیزات صنعتی در پتروشیمی جم
(سه شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۲) ۱۱:۲۱

برای اولین بار در کشور دستگاه تمیزکننده تجهیزات و لوله های صنعتی مجتمع های پتروشیمی (ube cleaner EX دور متغیر دونازله) توسط متخصصان داخلی شرکت پتروشیمی جم طراحی و ساخته شد.

رئیس سرویس های تعمیراتی شرکت پتروشیمی جم ایمنی کامل، سرعت، قدرت وکارائی بالا، قابلیت تغییر دور، هزینه های پایین و امکان ساخت و تهیه کلیه لوازم آن در داخل مجتمع را از مهمترین ویژگی های این دستگاه دانست و افزود: امکان بکارگیری دو نازل بطور همزمان، امکان کنترل دستگاه توسط اپراتور به صورت کنترل از راه دور، تعمیر و نگهداری آسان و سریع، و کیفیت و استحکام بالای دستگاه را از دیگر ویژگی های بارز این دستگاه است.

عبدالرضا ایزدی  بزرگترین مزیت ساخت این دستگاه را صرفه جویی مالی و اقتصادی برای پتروشیمی جم دانست و افزود: ساخت این دستگاه سالانه 7 میلیارد ریال صرفه جویی دارد.

مدیر پروژه ساخت این دستگاه افزود: این دستگاه بعد از اتمام ساخت، بطور پیوسته مراحل تست را در مدت حدود سه ماه با موفقیت روی مبدل های مجتمع پتروشیمی جم به انجام رسانده است و به عنوان نمونه مبدل   501 A واحد الفین مجتمع پتروشیمی جم که یکی از سخت ترین مبدل ها برای تمیز کاری است، آخرین بار با همین دستگاه  تمیز شد.

وی افزود: این دستگاه طوری طراحی و ساخته شد که از نظر فنی، ایمنی، تعمیر  و نگهداری و کارایی راندمان بالایی دارد.

ایزدی با بیان اینکه دستگاه Tube Cleaner توسط چند شرکت معدود در دنیا تولید و عرضه می شود افزود: به علت شرایط تحریم با وجود نیاز فوری واحد مبدل شاپ  به دستگاه Tube Cleaner و عدم دسترسی به محصولات خارجی تصمیم به طراحی و ساخت این دستگاه در داخل کشور گرفتیم  بنابراین

واحد تحقیق و توسعه سرویسهای تعمیراتی در مرداد ماه سال 1391  تشکیل شد تا بتواند کار طراحی این دستگاه را با تکیه بر دانش، تجربه، خلاقیت و پتانسیل نیروهای واحد و بطور منسجم و تعریف شده پیش ببرد.

رئیس سرویس های تعمیراتی شرکت پتروشیمی جم  در خصوص جرئیات این پروژه مهم داخلی توضیح داد: مبدل های پوسته - لوله ای از مهمترین تجهیزات واحدهای تولیدی مجتمع های پتروشیمی و از نظر ابعاد و اندازه  متنوع هستند.  این مبدل ها برای اینکه کارایی لازم را داشته باشند، بنا بر موقعیت و ماهیت کاری نیازمند تمیزکاری و رسوب زدایی در دوره های زمانی مشخصی هستند.

مدیر این پروژه افزود: پیش از این کار تمیز کاری و رسوب زدایی مبدل ها را مبدل شاپ بر عهده داشت و کارگران پرتلاش و زحمتکش  این واحد، کار سخت و پر زحمت تمیز کاری مبدلها را بوسیله تجهیزات و وسایل مخصوص این کار انجام می دادند.

وی گفت: برای تمیزکاری، دشوارترین بخش این مجموعه tube bundle  است، چرا که از تعداد زیادی لوله تشکیل شده است که باید قسمت داخلی و بیرونی آنها تمیز و رسوب زدایی شود. قسمت بیرونی لوله ها که به صورت موازی و با فاصله خیلی کم از هم قرار دارند با واتر جت و توسط Gun تمیز می شوند. داخل لوله ها که اکثراً با مواد پلیمری و خیلی سخت، چوک شده است به تنهایی با یک و سیله تمیز نمی شود. برای تمیز کاری داخل لوله ها، بسته به نوع گرفتگی و رسوب از یک یا چند وسیله استفاده می شود.

رئیس سرویس های تعمیراتی شرکت پتروشیمی جم  تاکید کرد:  لنس یا فلکسی بل لنس اولین تجهیزاتی هستند که به عنوان تمیزکننده استفاده می شوند و مستقیم به واتر جت وصل می شوند و با فشار آب 300 تا 2000 بار در درون لوله های چوک شده پیش می روند و مسیر را باز می کنند. این روش در باز کردن و تمیز کردن مبدل هایی کاربرد دارد که گرفتگی آن کم باشد و با یک یا دو بار حرکت لنس در طول داخلی لوله، مسیر باز می شود. در اکثر موارد به علت شدت گرفتگی و رسوب داخل تیوبها ، لنس به تنهایی کارایی لازم را برای تمیز کاری داخل لوله ها ندارد و یا اینکه امکان استفاده از لنس به علت له و فشرده شدن رسوب داخل تیوبها وجود ندارد. در این موارد از دستگاه Tube Cleaner  استفاده می کنیم.

ایزدی افزود:  دو دستگاه تیوب کلینر دیگر از همین نوع بزودی ساخته خواهد شد.

تعداد بازدید : ۲,۳۸۱