به گزارش نیپنا ، با راهاندازی این واحد هم نیاز داخلی صنایع لاستیک سازی به این ماده مرتفع میشود و هم مازاد تولید به کشورهای دیگر صادر میشود. فروش محصولات این واحد با قیمت امروز بوتادین در بازارهای جهانی سالانه 103 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.
به همت متخصصان و مهندسان داخلی بیش از 50 درصد واحد و بیش از 62 درصد قطعات پیشرفته این مجتمع در داخل کشور ساخته شده است. برای ساخت این واحد 148 میلیون دلار در مدت 4 سال سرمایه گذاری شده است.
واحد بوتادین در هفته دولت امسال به بهره برداری تجاری رسید و محموله صادراتی آن به میزان 3850 تن در نخستین روز از دهه مبارک فجر در بندر پتروشیمی منطقه پارس بارگیری شد.
عمده بوتادین تولیدی این واحد به ژاپن، چین و تایوان صادر میشود و قراردادهای فروش محصولات این واحد تا پایان سال آینده منعقد شده است.
این وحد را شرکت پتروشیمی جم اجرا کرده است. 5/2% سهام این واحد متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی، 5/47% متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری، 8/25% متعلق به سازمان تامین اجتماعی، 15% متعلق به شرکت کارگزاری سهام عدالتو 2/9% متعلق به ساتا است.
از بوتادین تولید این مجتمع در تولید لاستیک پلی بوتادین (PBR)، لاستیک استایرن بوتادین (SBR) و اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) استفاده خواهد شد.
خوراک این مجتمع هم 245 هزار تن در سال ترکیبات چهار کربنه است که از پتروشیمی جم تامین میشود.
لیسانس و مهندسی پایه این واحد برعهده BASF آلمان بوده است و کار مهندسی تفصیلی و خرید تجهیزات را هم کنسرسیوم و ناموران از ایران و لورگی از آلمان انجام دادهاند. ساختمان و نصب این مجتمع نیز بر عهده شرکتهای کانرود سازه و احداث بوده است.