به گزارش نیپنا؛ با اجرای طرح متانول ششم، مجموع کل تولید متانول پتروشیمی زاگرس به بیش از 3 میلیون تن در سال میرسد. در شرایط فعلی پتروشیمی زاگرس به تنهایی 5/3 درصد از کل متانول جهان را تولید میکند.
پیش از این با اجرای پروژههای متانول سوم و چهارم سهم ایران در تولید متانول جهان از 49/1 درصد به 15/9 درصد افزایش یافته بود که با راهاندازی این واحد سهم کشورمان به حدود 15 درصد از کل تولید متانول جهان افزایش یافت.
عملیات اجرایی طرح متانول ششم از سال 83 با مجموع سرمایه گذاری 440 میلیون دلار آغاز شد. با قیمتهای موجود در بازار جهانی این مجتمع سالانه 410 میلیون دلار برای کشور ارزآوری خواهد داشت.
با راهاندازی این واحد برای 565 نفر به صورت مستقیم و برای حدود 8 هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
صاحب دانش فنی و پیمانکار مهندسی اصولی و تأمین کننده تجهیزات اصلی این طرح شرکت لورگی از آلمان و پیمانکار مهندسی تفصیلی و خرید تجهیزات داخلی آن شرکت پیدک از ایرن است.
متانول در تولید ماده بالا برنده عدد اکتان و اسیداستیک همچنین به عنوان حلال در صنایع پایین دستی رزینها، چسبها، فرمالدنیدها، ضدیخ، انواع پلاستیک و تولید DME کاربرد دارد
از ویژگی های مهم این طرح می توان استفاده از راکتور اتوترمال در واحد ریفرمینگ به منظور شکستن هیدروکربورات گاز طبیعی، تبدیل آن به گاز سنتز و همچنین استفاده از راکتور GAS-Cooled در واحد سنتز متانول، استفاده از برج خنک کننده به جای استفاده از آب دریا که از دیگر نکات منحصر به فرد این واحد است.
در حال حاضر متانول در صنایع پایین دستی بسیاری مورد استفاده قرار میگیرد که مهمترین آنها شامل تهیه فرمالین برای مصارف خانگی، تهیه اسید استیک و استفاده از آن به عنوان محصول نهایی صنایع پلاستیکسازی، تهیه انواع استات سلولز و تهیه متیل متاکربلات برای تولید انواع ورنی است.
واحد دوم پتروشیمی زاگرس با هدف توسعه تولید متانول در کشور و به دلیل وجود بازار مناسب جهانی، منابع گازی کافی در کنار واحد اول آن اجرا شده است.
فاز اول مجتمع پتروشیمی زاگرس (متانول چهارم) در اسفند 1385 با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و 650 هزار تن افتتاح شد.