زیان‌ دهی شرکت پتروشیمی اس‌ سی‌ جی کمیکال ویتنام

زیان‌ دهی شرکت پتروشیمی اس‌ سی‌ جی کمیکال ویتنام
(یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۲:۴۹

شرکت پتروشیمی اس‌ سی‌ جی کمیکال ویتنام به‌دلیل متوقف ماندن فعالیت مجتمع پتروشیمی لانگ سون با کاهش سود روبه‌رو شد.

به گزارش نیپنا به نقل از مجله د اینوستور، مجتمع 5.2 میلیارد دلاری پتروشیمی لانگ سون (LSP) در ویتنام موجب کاهش 86.7 میلیون دلاری سود خالص اس‌سی‌جی کمیکال (SCG Chemicals) در سه‌ماه نخست سال 2025 شد.

براساس گزارش عملکرد سه‌ماهه، در صورت عدم تأثیر مجتمع پتروشیمی لانگ سون، سود خالص اس‌سی‌جی کمیکال به 119 میلیون و 700 هزار دلار می‌رسید، اما در نهایت این رقم به 32 میلیون و 910 هزار دلار رسید.

با وجود این زیان، اس‌سی‌جی کمیکال موفق شد 297 میلیون و 700 هزار دلار فروش در ویتنام ثبت کند، که 8 درصد از درآمد جهانی این شرکت را شامل می‌شود.

مجتمع لانگ سون، مستقر در استان با ریا ونگ تاو، ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 400 هزار تن رزین پلاستیکی و محصولات مرتبط را دارد، انتظار می‌رود با بهره‌برداری کامل، این مجموعه سالانه یک میلیارد و 500 هزار درآمدزایی داشته باشد و 150 میلیون دلار به بودجه دولت ویتنام کمک کند.

با این حال، تنها 15 روز پس از آغاز عملیات در 30 سپتامبر 2024، فعالیت این مجموعه به دلیل چالش‌های بازار متوقف شد.

مجتمع پتروشیمی لانگ سون اعلام کرده است که پس از بهبود حاشیه سود، تولید را ازسر خواهد گرفت.

سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری اس‌سی‌جی کمیکال برای ارتقای تأسیسات

اس‌سی‌جی کمیکال در فوریه 2025 از اجرای برنامه‌ای برای ارتقای تأسیسات لانگ سون خبر داد.

این طرح شامل تغییر ماده اولیه به اتان به جای نفتا و پروپان است و انتظار می‌رود که ظرف دو سال و نیم تکمیل شود و تا پایان سال 2027 میلادی به بهره‌برداری برسد.

اس‌سی‌جی کمیکال در مارس 2025 از دولت ویتنام درخواست کرد برای حمایت از صنعت پتروشیمی داخلی تعرفه بر واردات پلی‌پروپیلن و پلی‌اتیلن از 0 درصد به 10 درصد برسد.

در مقابل، وزارت دارایی ویتنام پیشنهاد داد این نرخ به 2 درصد افزایش یابد، که پیش‌بینی می‌شود 35 میلیون و 670 هزار دلار درآمد سالانه اضافی برای بودجه دولت ایجاد کند.

این پیشنهاد مشابهی بود که در سال 2023 از سوی وزارت صنعت و تجارت، انجمن پلاستیک ویتنام و دیگر نهادهای مرتبط رد شده بود، زیرا ظرفیت تولید داخلی برای تأمین نیاز بازار کافی نبود.

تعداد بازدید : ۱۴۸