سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد تومانی هلدینگ خلیج فارس در سال 1403

سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد تومانی هلدینگ خلیج فارس در سال 1403
(یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳) ۱۴:۰۱

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، سرمایه‌گذاری را ضامن حیات این گروه صنعتی دانست و تصریح کرد: مقدار سرمایه‌گذاری این گروه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بود و امسال حجم سرمایه‌گذاری‌ها از ۵۰ هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد.

به گزارش نیپنا به‌نقل از شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، علی‌عسکری در همایش فصلی مدیران عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به افزایش تولید، فروش و سود شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در سال‌های اخیر، بر اهمیت نقش نیروی انسانی در این موفقیت‌ها تأکید کرد و با بیان چالش‌های پیش‌روی صنعت پتروشیمی در عرصه جهانی، از آمادگی شرکت برای مقابله با این چالش‌ها و سرمایه‌گذاری در بالادست و پایین‌دست همسو با تحقق برنامه پنج‌ساله ترسیم‌شده خبر داد.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس ارتقای رتبه جهانی گروه را از برنامه‌های ترسیم‌شده در چشم‌انداز پنج‌ساله برشمرد و یادآور شد: به‌هرحال شرکتی در تراز جهانی هستیم و امروز در رتبه ۲۷ جهان قرار داریم و در برنامه پنج‌ساله‌ای که ترسیم کرده‌ایم، تلاش می‌کنیم به رتبه زیر ۲۰ حرکت کنیم.

علی‌عسکری در زمینه حجم تولید شرکت بیان کرد: تولید این هلدینگ در سال ۱۳۹۹، ۲۰ میلیون تن بود که در سال ۱۴۰۰ این مقدار به ۲۱ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید که به‌معنای رشد قابل‌ توجه و تحول عظیم در این سال‌هاست. تولید محصولات در سال ۱۴۰۳ نیز تا نیمه نخست شهریور از ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن عبور کرده و حدود ۹۶درصد برنامه محقق شده است و امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول دست یابیم.

وی درباره آمار فروش گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس افزود: فروش شرکت در سال ۱۴۰۰، ۳۰۸ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۴۱۸ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ به ۵۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که به‌معنای افزایش قابل‌ توجه ۲۳۲درصدی در فروش است. برنامه امسال این است که به ۵۰۹ هزار میلیارد تومان فروش برسیم و در پنج ماه نخست، ۱۰۲درصد برنامه محقق شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس ادامه داد: سود شرکت مادر در خرداد ۱۴۰۰ مبلغ ۳۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۲ این سود به ۶۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده که امیدواریم در مجمع آینده به ۷۷ هزار میلیارد تومان برسد که رشد قابل‌ قبولی است. سود تلفیقی شرکت در خرداد ۱۴۰۰، ۶۰۷ هزار میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید و پیش‌بینی می‌شود که سود سال ۱۴۰۲ حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان باشد.

علی‌عسکری در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای پروژه‌های متعدد توسعه‌ای گروه اشاره و بیان کرد: پارسال مگاپروژه پالایشگاه گازی هویزه، پتروشیمی گچساران را که پایین‌دستی بیدبلند خلیج‌فارس است به مرحله راه‌اندازی رساندیم و ابتدای امسال، فاز نخست پروژه بزرگ پتروشیمی هنگام، واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا و تصفیه‌خانه بزرگ پتروشیمی بندر امام به بهره‌برداری رسید. امسال برنامه داریم که سه پروژه پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی صدف و ارغوان گستر ایلام را به بهره‌برداری برسانیم و به‌سوی توسعه پارک‌های پتروشیمی که اقدام بزرگ و راهبردی برای حرکت به‌سمت پایین‌دستی پتروشیمی است، پیش برویم.

انتخاب ۲ شریک چینی برای جذب سرمایه خارجی

وی سرمایه‌گذاری را ضامن حیات گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس دانست و تصریح کرد: این گروه، شرکتی روبه‌جلو و در حال سرمایه‌گذاری از منابع داخلی خودمان است؛ مقدار سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بود و امسال حجم سرمایه‌گذاری‌ها از ۵۰ هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، حمایت از ساخت داخل و شرکت‌های دانش‌بنیان را دیگر محور فعالیت سال‌های اخیر شرکت برشمرد و گفت: در این مدت ۴۱۰ قرارداد و تفاهم‌نامه با ۳۳۲ شرکت دانش‌بنیان، همچنین حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان قرارداد با تولیدکنندگان ایرانی منعقد شده است.

علی‌عسکری در زمینه تأمین خوراک پایدار تصریح کرد: یکی از برنامه‌های هلدینگ خلیج‌فارس، حرکت به‌سوی تأمین خوراک پایدار است که به این منظور ۲ میدان را با وزارت نفت تفاهم کرده‌ایم و پروژه‌های ویژه‌ای در فرآورش سر چاه‌های نفت داریم که می‌تواند در افزایش فروش نفت ایران بسیار بااهمیت باشد و تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت به میزان تولید نفت کمک کند.

وی در پایان سخنان خود در همایش فصلی مدیران گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به تدوین برنامه توسعه گروه یادآور شد: برای توسعه و تحقق برنامه تدوین‌شده، نیازمند جذب سرمایه خارجی هستیم و به این منظور با چند شرکت چینی مذاکراتی داشتیم که سرانجام دو شرکت را به‌عنوان شرکای خارجی انتخاب کرده‌ایم تا با ثبت شرکت‌های مشترک به‌سوی برنامه و چشم‌انداز ترسیم‌شده پیش رویم.

 

تعداد بازدید : ۲,۷۰۸