لخ لخ بوشهری غذایی مقوی و خوشمزه

لخ لخ بوشهری غذایی مقوی و خوشمزه
(سه شنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۰) ۱۲:۳۹

یکی از غذاهای محلی و معروف جنوبی که مختص شهر بوشهر می‌باشد لخ لخ است که به معنی بوی خوش عطر و خوش می باشد که بیشتر در سواحل خلیج‌فارس تهیه می‌شود و طرفداران زیادی دارد

این غذای اصیل بوشهری که از کشورهای حاشیه خلیج گرفته شده و حالا درشهرهای جنوبی کشور با اسامی مختلفی پخت میشود ، لخ لخ رو با چندین دستور متفاوت میتوان درست کرد ولی مواد لازمه اصلی ان سبزی معطر و سیر وماهی میباشد.

مواد لازم

حدود 200 گرم ماهی (شیر یا قباد، هامور یا سنگسرسفید)برای هرنفر
سبزی ماهی (شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) حدود نیم کیلو
1 بوته سیر
1 عدد پیاز
4پیمانه برنج
100گرم تمرهندی که بهتراست ازنوع سیاه رنگ باشد
روغن، زردچوبه فلفل نمک به میزان لازم

مراحل پخت

برنج را بشویید و خیس کنید. فیله ماهی را (می‌توانید از انواع ماهی جنوبی همانند سنگسر، سرخو یا قباد استفاده کنید) همراه با نمک، فلفل و مقداری زردچوبه، مقداری زعفران آب‌کرده و کمی آبلیمو مخلوط کنید یا در اصطلاح بخوابانید تا مزه‌دار شود و بوی ضُخم ماهی از بین برود.
طبق معمول پختها اول پیاز رونگینی خرد کرده و تفت داده تا طلایی شودوسیر رو اضافه میکنیم همزمان فلفل زردچوبه رو اضافه می کنیم
حالا نوبت اضافه کردن سبزی‌های شسته شده و خرد شده است، سبزی‌ها را با مواد تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شود. با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا به جوش بیاید. سپس ماهی‌ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده‌ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا ماهی‌ها خوب بپزند. حالا ماهی‌های پخته شده را از ظرف غذا بیرون می‌آوریم و کناری می‌گذاریم. برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می‌مانیم تا آب برنج گرفته شود. شعله زیر برنج را کم کرده و ماهی‌ها را روی برنج چیده و دم کش را می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا برنج دم بکشد.

نکات تکمیلی در مورد لخ لخ

لخ لخ جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
لخ لخ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

تعداد بازدید : ۲,۶۸۲