مواد اولیه:
والک: ۵۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
روغن: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
نمک: به میزان لازم
ساقه سیر تازه: ۲ شاخه
طرز تهیه:
برنج راشسته و با نمک خیس میکنیم. والکها را تمیز میشوییم و کمی درشت خرد میکنیم. حالا والک ها را در آب جوش درون قابلمه بریزید تا به خوبی بپزند.
برنج را با مقدار مناسب آبو روغن روی حرارت تند میگذاریم و والکهای آماده را نیز در آن میریزیم.در قابلمه را میبندیم و دم کنی روی در آن میگذاریم.
برای خوش عطر شدن این پلو میتوان به همراه والکها ساقه سیر یا سیر تازه نیز در برنج ریخت. با اضافه کردن زعفران به این پلو میتوانید پلوی زعفرانی هم تهیه کنید. برای این منظور، وقتی پلو دم کشید، روی آن مقداری زعفران دم کرده بریزید در صورتی که با غذا گوشت میل میکنید توصیه میکنیم این پلو را با گوشت مغز ران گوسفند میل کنید.
خواص والک:
سبزی کوهی والک برخلاف سیر بیبو میباشد و بعد از خوردن در دهان ایجاد بو نمینماید.
بهبود سیستم تنفسی: والک ضد آسم، برطرفکننده برونشیت و ضد آمفیزم میباشد.
اثرات کاهش وزن: تحقیقات نشان میدهد که مصرف روزانه آب این گیاه برای کاهش وزن موثر است.
بهبود بیماریهای مفصلی: تسکین بیماریهای روماتیسمی و آرتریت مفصلی از اثرات دیگر این گیاه کوهی میباشد.
پیشگیری از سرطان: اثرات پیشگیریکننده والک در برابر سرطانهای معده و پروستات به اثبات رسیده است.
اثرات درمانی دیگر: والک ضداسپاسم عضلانی، قابض، عرقآور، ادرارآور، خلطآور و تببر میباشد.