پتروشیمی در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد

پتروشیمی در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد
(یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۸) ۱۳:۲۵

وزیر نفت گفت: صنعت پتروشیمی در شرایط کنونی کشور در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد و این صنعت بالاترین نقش را در بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادی کشور نسبت به واحدهای دیگر دارد.

به گزارش خبرنگار نیپنا، بیژن زنگنه امروز (یکشنبه، ۳۱ شهریورماه) در آیین گشایش رسمی سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و قدردانی از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه ایران پلاست به ابتکار شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۸۱ آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در آستانه جهش سوم صنعت پتروشیمی قرار داریم، افزود: در سال ۷۶ و در دولت اصلاحات که بنده وزیر نفت آن دوره شدم، ارزش محصولات پتروشیمی به قیمت آن زمان یک میلیارد دلار بود که با تلاش دولت، وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آن دوره توانستیم مجموعه عظیمی از طرح ها را با تعامل بین المللی مطلوبی که وجود داشت آغاز کنیم که بخشی تا سال ۸۴ و بخشی نیز در سال های بعد به نتیجه رسید.
وزیر نفت ارزش محصولات پتروشیمی را در حال حاضر بیش از ۱۶ میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: در این سالها تلاش های زیادی برای طرح های نیمه تمام و جدید در صنعت پتروشیمی شده است.
تولید ۱۶ میلیون تن اتان تا پایان سال ۱۴۰۰
زنگنه با بیان اینکه تولید اتان در سال ۹۲ ۴.۲ میلیون تن و ۷.۳ میلیون تن در سال ۹۷ بوده است، گفت: این رقم به ۱۶ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه طرح های پارس جنوبی و ان جی ال های ۳۱۰۰، ۳۲۰۰، خارک و پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در تأمین خوراک مجتمع های پتروشیمی تعیین کننده هستند، تصریح کرد: طرح بیدبلند خلیج فارس ۳.۴ میلیون تن، ان جی ال ۳۲۰۰ هشت میلیون تن، ان جی ال ۳۱۰۰ نهصد هزار تن، خارک ۲.۴ میلیون تن، پالایشگاه پارسیان سپهر ۳.۳ میلیون تن و پتروپالایش کنگان ۳.۵ میلیون تن در سال تولید خواهند داشت.
وزیر نفت ادامه داد: طرح های جمع آوری گازهای فلر با سرمایه گذری ۱.۲ میلیارد دلار توسط هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون در حال اجراست.
زنگنه تأکید کرد: با اجرای پروژه های ان جی ال، بیدبلند خلیج فارس و طرح های جمع آوری گازهای همراه، گاز های مشعل به صفر نزدیک می شوند و به ثروت تبدیل می شوند و دیگر آلودگی محیط زیستی نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه جهش دوم صنعت پتروشیمی از سال ۹۲ شروع و تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام می رسد، گفت: با تحقق این جهش، تولید این صنعت به بالای ۲۵ میلیارد دلار با قیمت پایه سال ۹۲ می رسد و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد شد.
زنگنه تصریح کرد: ۱۵ طرح پتروشیمی از ابتدای دولت یازدهم به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است و ۲۷ طرح جدید نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ به انجام خواهند رسید.
وزیر نفت با بیان اینکه جهش سوم پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۴ محقق خواهد شد، گفت: در این جهش ایجاد تنوع خوراک، محصولات، تولید پروپیلن و متنوع سازی زنجیره پایین دست بسیار مورد تأکید وزارت نفت است و مناسبترین خوراک استفاده از گازطبیعی است.
آمایش سرزمین برای توسعه صنعت پتروشیمی
زنگنه با اشاره به اینکه آمایش سرزمین مورد توجه وزارت نفت است، افزود: با توجه به اینکه مجتمع های پتروشیمی به آب احتیاج دارند بنابراین تصمیم گرفته شده در کنار سواحل خزر و بعضی از مناطق کشور که توان تأمین آب دارند به شرط ایجاد زنجیره پایین دست در کنار آنها، صنعت پتروشیمی توسعه یابد.
وی هدف جهش سوم صنعت پتروشیمی را تا پایان سال ۱۴۰۴ تحقق ظرفیت تولید بیش از ۱۳۰ میلیون تنی به ارزش ۳۷ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: مصرف هیدروکربورهای مختلف واحدهای پتروشیمی حدودا معادل ۱.۵ میلیون بشکه خواهد بود.
وزیر نفت با بیان اینکه پرهیز از خام فروشی از برنامه های اصلی وزارت نفت است که این جهش ها بیانگر آن است، ادامه داد: هنگامی که تولید یک میلیارد دلاری به بالای ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ می رسد این خود یک جهش بزرگ است و این راه ادامه خواهد داشت.
زنگنه با اشاره به اینکه وزارت نفت هم اکنون ۵ میلیارد دلار خوراک به واحدهای پایین دست پتروشیمی می دهد، اظهار کرد: هیچ صنعتی در کشور مشابه این صنعت نداریم که تا این اندازه خوراک به واحدهای پایین دست خود بدهد. البته عامل محدودکننده در اختصاص خوراک بیشتر واحدهای پایین دست نیستد بلکه باید بازار وجود داشته باشد که این بازار نیز پارامترهای متغیری در کشور دارد.
وی گفت: شرکت های بالادست پتروشیمی به دلیل مسائل تحریم تمایل زیادی به فروش محصولات خود به صورت نقدی در داخل کشور دارند.
وزیر نفت ادامه داد: پالایشگاه های کشور نیز حدود ۵ میلیارد دلار در سال گذشته خوراک به واحدهای پایین دست ارائه کرده اند که ۲ میلیارد دلار آن به واحدهای پتروشیمی اختصاص یافته است.
زنگنه با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در شرایط کنونی کشور در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد، تصریح کرد: این صنعت بالاترین نقش را در بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادی کشور نسبت به واحدهای دیگر دارد.
به گفته وی، صنعت پتروشیمی در عین حال که عمده ارز حاصل از محصولات خود را به شبکه نیما عرضه می کند، طرح های خود را هم اجرا و وارد جهش سوم می شود.
وزیر نفت با بیان اینکه می توان از توانمندی استارتاپ ها، شتاب دهنده ها و شرکت های دانش بنیان در صنعت پتروشیمی به ویژه در بهبود تولید صنایع پایین دست استفاده کنیم، اظهار کرد: وزارت نفت برنامه مفصلی در این زمینه دارد که امسال آغازگر آن هستیم. البته تنها استقرار فیزیکی این شرکت ها مدنظر نیست و روابط بین اجزا و مجموعه زنجیره تولید خلاقانه و نوآورانه بسیار مورد توجه است که حمایت خواهند شد و بنده چندین ساعت را در هفته به آنها اختصاص می دهم.

تعداد بازدید : ۱,۳۵۳