محمود امیننژاد در گفت و گو با خبرنگار نیپنا با اشاره به شرایط پتروشیمی در پساتحریم گفت: فعال نبودن و کند پیش رفتن طرح ها به دلی مشکل تامین منابع مالی و محدودیتهای بینالمللی در مراودات بانکی است و با برداشته شدن موانع قطعا روند سرمایه گذاری با استفاده از منابع خارجی تسریع مییابد.
وی با تاکید براینکه چشم همه طرحها به صندوق توسعه ملی است، اظهار کرد: این صندوق با توجه به محدودیتهایی که دارد نمیتواند همه طرحها را فاینانس کند بنابراین جذب سرمایه گذاری خارجی میتواند به عملیاتی شدن پروژهها کمک کند.
معاون طرح و توسعه گروه پتروشیمی ایرانیان ادامه داد: درصورتی که در پتروشیمی به منابع مالی دسترسی داشته باشیم، ۶۰۔۷۰ طرحی که روی کاغذ هستند اجرایی میشوند.
امیننژاد با اشاره به اقدام های پترول پس از توافق ایران با گروه ۵+ ۱ از آغاز مذاکرات پترول با هیاتی اسپانیایی خبر داد و تصریح کرد: از کشور آلمان نیز اظهار علاقه برای سرمایهگذاری و مشارکت کردهاند که البته به نتیجه رسیدن همه مذاکرات منوط به حذف تحریمها است و مذاکرات و اقدامات آغاز شده پس از برداشته شدن محدودیتها شکل عملیاتی به خود میگیرد.
بزرگترین مانع جذب سرمایه گذاری خارجی
وی تعیین قیمت خوراک و به روز شدن سیستم بانکی کشور را از ملزومات جذب سرمایه خارجی خواند و تاکید کرد: هنوز در محاسباتIR (آیآر) برای تعیین فواید و سود طرحها دچار مشکل میشویم لذا ضرورت دارد فرمول قیمت خوراک برای بلندمدت تعیین شود. یکی از بزرگترین موارد مبهم در صنعت پتروشیمی، تعیین قیمت خوراک است.
معاون طرح و توسعه گروه پتروشیمی ایرانیان ادامه داد: از سوی دیگر لازم است سیستم بانکی کشور به روز شود چرا که سالهاست ارتباط آن با خارج قطع شده است بنابراین باید به روز و برای فاینانس کردن پروژهها راهکارهای لازم دیده شود.