معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

تولید 180 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1404

تولید 180 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1404
(سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴) ۱۲:۲۰

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر این که طرح های جدید پتروشیمی به ظرفیت 60 میلیون تن در حال اجرا هستند، گفت: ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی در سال 1398 به 120 میلیون تن و در سال 1404 نیز به 180 میلیون تن می رسد و این آمار تنها مربوط به بخش بالادست است.

به گزارش نیپنا، محمدحسن پیوندی عصر دیروز در مراسم افتتاحیه همایش معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در پساتحریم، اظهار کرد : صنعت پتروشیمی، صنعت بعد از انقلاب است و پس از سال 1357 توسعه و رشد سریعی یافته به گونه ای که ایران نخستین کشور دارای پتروشیمی در خاورمیانه است و اولین کشوری هستیم که پلیمر تولید کردیم در زمانی که هنوز کشورهای حاشیه خلیج فارس صنعت پتروشیمی نداشتند.

وی با تشریح شرایط صنعت پتروشیمی و چالش های پیش رو تصریح کرد : اقتصاد مقاومتی با صنعت پتروشیمی ایران ارتباط تنگاتنگ دارد. براساس گزارش THS با در نظر گرفتن کل تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مواد هیدروکربنی مشاهده می شود که 1.5 تریلیون دلار از کشورهای تولیدکننده به کشورهای مصرف کننده به دلیل افت قیمت نفت رسیده است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره کاهش قیمت نفت و تأثیر آن بر کشورها گفت : با کاهش قیمت نفت خام، امریکا سود زیادی به دست آورد و اروپا به دلیل اخذ مالیات بر فرآورده ها کمتر متأثر شد.

پیوندی با اشاره به دسترسی چین به زغالسنگ و نقش پررنگ این موضوع نیز یادآور شد : توان چین در حوزه تولید گاز سنتز از زغالسنگ و تبدیل گاز طبیعی به اتیلن و پروپیلن یکی از مسایل تأثیرگذار بر صنعت پتروشیمی در جهان است.

وی ابهام موجود در نحوه توسعه صنعت پتروشیمی در اروپا به دلیل کاهش قیمت نفت را دیگر چالش پتروشیمی خواند و افزود : تحت تأثیر شیل گس امریکا، گرایش به سمت استفاده از اتان خواهد بود.

وی چالش اصلی خاورمیانه را عدم امنیت در کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، افغانستان، یمن و وقوع پدیده داعش دانست و گفت: این  مسئله باعث شده سرمایه گذاران خارجی توجه ویژه ای به ایران به دلیل وجود امنیت مناسب داشته باشند.

معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اظهار کرد : متانول ایران پدیده ای است که در صنعت پتروشیمی در جهان بسیار تأثیر می گذارد، در جریان تحریم تحمیلی علیه ایران ، بخش خصوصی گرایش شدید به سرمایه گذاری در تولید متانول پیدا کرد.

وی ادامه داد: در واقع چهار عامل پایین بودن نرخ خوراک، در اختیار داشتن دانش فنی اروپایی تولید متانول پیش از تحریم ، فراهم بودن زیرساخت توسعه در عسلویه در کنار پارس جنوبی و وجود نیروی انسانی مناسب باعث گرایش بخش خصوصی به سرمایه گذاری در تولید متانول شد. در عین حال تنها فاینانس در دسترس در زمان تحریم نیز فاینانس چین بود.

پیوندی با اشاره به این که پروژه های متانول با دانش فنی غربی و فاینانس چین به ظرفیت 19 میلیون تن در حال اجرا هستند، 5 میلیون تن ظرفیت تولید هم اکنون در کشور وجود دارد، بزرگ ترین واحد متانول براساس دانش فنی سوئیس  در دیر به ظرفیت 2 میلیون تن است.

وی اما در ادامه خصوصی سازی را با توجه به شکل اجرای آن یکی از چالش های صنعت پتروشیمی خواند و تصریح کرد : تمام منابع درآمدی NPC از دولت به بخش خصوصی واگذار شد و صندوق های بازنشستگی در این بخش حضور پررنگی دارند . درآمد ناشی از افزایش تولید باید در انتهای سال پاسخگوی تعداد زیادی بازنشسته و افزایش حقوق ها باشد بنابراین رقمی برای سرمایه در پتروشیمی باقی نمی ماند.

معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت ": صندوق های بازنشستگی واحدهای موجود پتروشیمی را خریدند و از سوی دیگر چون فعالیت در این بخش را شیرین دیدند در پروژه ها سرمایه گذاری می کنند اما باید به تناسب بین هزینه ها و درآمد توجه کرد.

پیوندی یادآور شد : در حال حاضر ظرفیت صنعت پتروشیمی در کشور 60 میلیون تن است، 60 میلیون تن نیز پروژه جدید در حال احداث و بهره برداری تا سال 1398 است ، از سوی دیگر تا سال 2025 ظرفیت تولید در بالادست می تواند حتی بدون افزایش تولید نفت خام به 180 میلیون تن برسد.

 

تعداد بازدید : ۲,۷۸۶