با حمایت آریاساسول؛ 130 هزار قطعه ماهی شانک زردباله در ساحل نایبند رها شد

با حمایت آریاساسول؛ 130 هزار قطعه ماهی شانک زردباله در ساحل نایبند رها شد
(یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۸:۴۱

عملیات رهاسازی 130 هزار قطعه بچه ماهی گونه رو به انقراض شانک زردباله با حمایت آریاساسول و نظارت سازمان شیلات ایران، به‌ منظور تقویت ذخایر زیستگاه آبزیان خلیج‌فارس در سواحل نایبند عسلویه اجرا شد.

به گزارش نیپنا به نقل از روابط عمومی شرکت پلیمر آریاساسول، در آیینی با حضور عطالله رئیسی، معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات کشور، رضا عباس‌پور نادری، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران و جمعی از مسئولان، مدیران و رؤسای شهرستان عسلویه و شرکت پلیمر آریاساسول، هزاران قطعه بچه ماهی شانک زردباله در ساحل نایبند شهرستان عسلویه رهاسازی شد.

اجرای پروژه تخصصی با نظارت دستگاه‌های مرتبط

عطالله رئیسی، معاون صید و بنادر شیلات کشور با بیان اینکه امروز شاهد اقدام بسیار مهمی در کنار ساحل خلیج‌فارس با مشارکت شرکت خوشنام آریاساسول در موضوع مسئولیت اجتماعی هستیم، گفت: رهاسازی ماهی در آب‌های خلیج‌ نیلگون فارس در حفظ ذخایر و معیشت صیادان تأثیر بسزایی دارد، به‌ویژه آنکه این گونه یکی از گونه‌های در خطر انقراض هستند.

وی با بیان اینکه این پروژه با مشارکت اداره کل استان بوشهر و با همکاری و هماهنگی سه دستگاه مرتبط انجام شده است، تصریح کرد: قطعا این پروژه تخصصی با مشارکت سازمان شیلات ایران، اداره کل شیلات استان بوشهر و دانشگاه شهید بهشتی تهران، تصمیم‌گیری و انجام شده است.

تمام ملاحظات حقوقی، زیست‌محیطی و فنی رهاسازی رعایت شد


رضا عباس‌پور نادری، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، در این آیین با اشاره به اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، درباره وظیفه‌مندی دستگاه‌های متولی برای توجه به ملاحظات زیست‌محیطی و اکوسیستم با نگاه توسعه اقتصادی در سواحل، گفت: بر این اساس فرصتی ایجاد شد تا با انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین شیلات و یکی از شرکت‌های برجسته در حوزه پتروشیمی، این اقدام بسیار بزرگ در سواحل خلیج‌فارس انجام شود.

وی افزود: رهاسازی تعداد زیادی بچه‌ ماهی یکی از گونه‌های در معرض آسیب در دریا، شرایط مناسبی برای بهبود ذخایر آبزی در سواحل خلیج‌فارس ایجاد می‌کند تا صیادان از این خان گسترده خدادادی بهره‌مند شوند.

مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، با تأکید بر رعایت تمامی ملاحظات اجرای این پروژه گفت: این پروژه همکاری مشترک، با هماهنگی سازمان شیلات ایران و اداره کل شیلات استان بوشهر بر اساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک با شرکت آریاساسول انجام شده و خوشبختانه تمام ملاحظات حقوقی، زیست‌محیطی و فنی مربوطه، مورد توجه قرار داده شده است.

حمایت از گونه ماهی شانک زردباله 2 فاز اجرایی دارد

اردوان فرزین‌پور، مدیر HSE شرکت پلیمر آریاساسول نیز در این مراسم به تعهدات زیست محیطی آریاساسول اشاره کرد و گفت: پس از اجرای پروژه آهوی جبیر، به این فکر افتادیم که چگونه برای حفظ محیط زیست، به‌ویژه دریا که بخش مهمی از زنجیره غذایی است و مغفول واقع شده، اقدام کنیم.

وی افزود: متأسفانه هیچ شرکت یا نهادی در این رابطه کار عمیقی انجام نداده بود که این مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کرد و بر این اساس در سال 1402 به فکر پیشگامی در اجرای پروژه‌ای متمایز افتادیم و یکی از گونه‌های ماهی در معرض خطر انقراض با مشورت با اداره کل شیلات استان بوشهر انتخاب شد که احیای آن می‌تواند به بهبود معیشت صیادان منطقه کمک کند.

مدیر HSE آریاساسول به هم‌فکری با اداره کل شیلات استان بوشهر و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اشاره و تصریح کرد: دانشگاه شهید بهشتی تهران به‌عنوان مشاور اجرای طرح انتخاب شد که در اجرای آن بسیار همراه بودند و کمک شایانی کردند و نتیجه تحقیقات آن‌ها کتابچه‌ای از داده‌های مربوط به عسلویه و کنگان شد که برای سازمان شیلات بسیار حائز اهمیت است.

فرزین‌پور به دو فاز اجرایی این پروژه اشاره کرد و افزود: این پروژه در دو فاز اجرا می‌شود که اولویت با منطقه عسلویه است؛ چرا که متأثر از تغییراتی اقلیمی بوده؛ اما در کنگان نیز این پروژه انجام می‌شود؛ در فاز نخست رهاسازی ماهی‌ها را داشتیم که بحمدالله امروز انجام شد و در فاز دوم که ماه آینده آغاز می‌شود، 400 سازه برای احیای زیستگاه به آب انداخته شده و با این کار اکوسیستمی پویا برای تکثیر طبیعی ذخایر دریایی ایجاد می‌شود.

روز پر خیر و برکت برای جامعه صیادان

محمد کارگر، مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادی استان بوشهر، با بیان اینکه کار امروز آریاساسول بسیار قابل تقدیر و تحسین است، گفت: حاصل جلسات متعدد، پیگیری‌های مستمر، کار کارشناسی و ارائه نظرات علمای فن باعث شد امروز این کار بسیار ارزشمند صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه امروز برای صیادان بسیار پر خیر و برکت و ارزشمند است، افزود: ماهی شانک زردباله که در حوزه منطقه حفاظت‌شده نایبند رهاسازی شد، در ارتقا سطح زندگی جامعه صیادی و ترمیم و بازسازی ذخایر و منابع دریایی، به‌عنوان انفال و ثروت‌ ملی، تأثیر دارد.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادی استان بوشهر ادامه این روند را در منطقه خواستار شد و گفت: امیدواریم این کار که در تثبیت زندگی ساحل‌نشینان و مرزبانان تأثیر دارد، در شرکت‌های دیگر نیز دنبال شود و مستمر باشد و بنده به‌عنوان نماینده جامعه صیادی استان بوشهر، این تلاشگران عرصه اقتصاد و مرزبانان دریادل، از این اقدام شایسته تقدیر و سپاسگذاری می‌کنم.

همکاری دستگاه‌های مختلف برای تقویت ذخایر دریایی

این اقدام شرکت پلیمر آریاساسول به درخواست اداره کل شیلات استان بوشهر با عقد تفاهم‌نامه‌ای در بهمن‌ماه 1402 به‌منظور حفاظت از گونه رو به انقراض ماهی شانک زردباله و با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی تهران به‌عنوان مشاور این طرح آغاز شد.

این طرح با انجام مطالعات و برگزاری جلسات با اداره کل شیلات استان بوشهر و اخذ استعلام از سازمان حفاظت از محیط زیست و دام‌پزشکی دنبال شد.

اجرای این طرح به بازسازی ذخایر این ماهی در منطقه، بهبود وضعیت صید این ماهی، بهبود معیشت صیادان، همسو با توسعه پایدار و حمایت از تنوع زیستی دریایی انجام شده است.

در فاز دوم قرار است آریاساسول با نظارت و نظر اداره کل شیلات استان بوشهر، برای ساخت 400 زیستگاه مصنوعی دریایی (200 عدد در کنگان، 200 عدد در عسلویه) برای احیای اکوسیستم دریایی خلیج‌فارس و احیای پایدار جمعیت سایر گونه‌های ارزشمند در آبهای خلیج‌فارس اقدام می‌کند.

در اجرای این طرح اداره کل شیلات استان بوشهر، سازمان منطقه ویژه اقتصادی، انرژی پارس، اداره کل بنادر و کشتیرانی استان بوشهر، تعاونی‌های صیادی، دانشگاه شهید بهشتی تهران و جوامع محلی در کنار آریاساسول بودند.

تعداد بازدید : ۱۵۰