فرصت های صنعت مستربچ و کامپاند در موافقت نامه تجاری با اتحادیه اوراسیا

فرصت های صنعت مستربچ و کامپاند در موافقت نامه تجاری با اتحادیه اوراسیا
(یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۰۸:۳۸

دبیر انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند با بیان فرصت ها و تهدیدهای صنعت مستربچ و کامپاند در مواجه با موافقت نامه تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا گفت: تجارت آزاد با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا خطری برای صنعت مستربچ و کامپاند به وجود نمی آورد مگر اینکه ظرفیت تولیدی در کشورهای روسیه، ارمنستان، قرقیزستان، قزاقستان و بلاروس وجود داشته باشد.

به گزارش نیپنا ، رضا توفیقی با اشاره به اینکه ایران عضو اتحادیه اوراسیا نیست اما میان ایران و 5 کشور اتحادیه اوراسیا، موافقت نامه تجارت آزاد از 25 اردیبهشت ماه 1404 اجرایی شده است اعلام کرد: براساس بررسی های صورت گرفته تمام کالاهای پلیمری در ذیل این توافق نامه قرار گرفته است و در مجموع از 87 درصد کالاها حفاظت تعرفه ای برداشته شده است. میانگین تعرفه کامپاند قبل از اجرایی شدن این توافقنامه 5 درصد و میانگین تعرفه صنعت مستربچ 10 درصد بود.

وی با اشاره به اینکه 13 درصد کالاهایی که مشمول تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا نیستند، بیشتر کالاهایی است که اصولا ورودشان به کشور از هر کشوری به ایران ممنوع است تصریح کرد: در کشورها، موضوعی به نام حق حاکمیت ملی وجود دارد، تعیین مقررات داد و ستد یک کشور با یک کشور دیگر در همین راستا تعریف می شود. در حقوق تجارت بین الملل، کشورها حق وضع تعرفه دارند. در موافقت نامه های دو یا چند جانبه اقتصادی، کشورها حق حاکمیت خود را در داد و ستد برای افزایش رفاه عمومی به اشتراک می گذارند که تجارت بین ایران و ارواسیا هم از این روست.

رضا توفیقی دبیر انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند یادآور شد،.در این موافقت نامه یک پروتکل دیگر هم وجود دارد. در متن توافقنامه، موضوعی به نام قواعد مبدا ذکر شده است. در این قاعده، کف نسبت ساخت داخل 50 درصد است. مثلا نمی شود یک ماشین را در کشور کره جنوبی ساخت و به روسیه آورد و از آنجا با تعرفه صفر درصد وارد ایران کرد ولی می شود یک پلیمر ویرجین را از کره جنوبی وارد روسیه یا هر کدام از این 5 کشور کرد، ادتیوی به آن افزود و آن را با کف قاعده ی 50 درصد ساخت داخل، وارد ایران کرد.

موافقتنامه جامع منطقه تجاری آزاد میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۱۵ می ۲۰۲۵ (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجرایی شد.

تعداد بازدید : ۱۷۶