تأمین ۱۰ هزار تن خوراک پتروشیمی هگمتانه

تأمین ۱۰ هزار تن خوراک پتروشیمی هگمتانه
(شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۱۱:۱۵

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه گفت: پس از تشکیل جلسه های مشترک میان دادگستری استان‌ های خوزستان و همدان، تأمین ۱۰ هزار تن خوراک به صورت علی‌الحساب مصوب شد که این میزان خوراک برای سه تا چهار ماه تولید کافی است و هم‌ا کنون در حال تنظیم قرارداد نهایی هستیم.

به گزارش نیپنا ، ناصر شمخانی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی هگمتانه، درباره آخرین وضعیت شرکت گفت: این شرکت در سال ۱۳۸۱ با مصوبه هیئت وزیران و هیئت‌مدیره شرکت ملی پتروشیمی تأسیس شد تا نیاز کشور به محصول استراتژیک PVC با گِرید پزشکی را مرتفع سازد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۸ اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و الزام به واگذاری سهام دولتی موجب توقف پروژه شد. این روند تا سال ۱۳۹۷ ادامه یافت و در نهایت به تعطیلی کامل واحد تولیدی منجر شد.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه تاکید کرد: پس از قرار گرفتن در فهرست شرکت‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی، با برگزاری جلسات متعدد با وزیر نفت وقت، مشکل سهام‌ داری دولتی حل‌ و فصل شد و در دی ۱۳۹۹ با دستور مستقیم رئیس‌جمهور، این واحد به بهره‌ برداری رسمی رسید.

حل مشکل تأمین خوراک با پیگیری‌های دستگاه قضایی

شمخانی با اشاره به مشکلات تأمین خوراک گفت: از زمان راه‌اندازی تا پیش از ورود قوه قضاییه، کمتر از ۸ درصد خوراک مورد نیاز دریافت شد که دلیل اصلی آن عدم انعقاد قرارداد بلندمدت بود؛ با وجود مراجعات مکرر به نهاد‌های مختلف از جمله نهاد ریاست جمهوری و قوه مقننه، نتیجه مطلوب حاصل نشد تا اینکه دستگاه قضایی به موضوع ورود کرد.

به گفته مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه، پس از تشکیل جلسات مشترک بین دادگستری استان‌های خوزستان و همدان، تأمین ۱۰ هزار تن خوراک به صورت علی‌الحساب مصوب شد که این میزان خوراک برای سه تا چهار ماه تولید کافی است و هم‌ا کنون در حال تنظیم قرارداد نهایی هستیم.

وی به کاهش تعداد کارکنان این شرکت اشاره کرد و گفت: از ۳۳۰ نفر نیروی انسانی در سال ۱۳۹۹، به‌تدریج تعداد زیادی از کارکنان به‌دلیل شرایط شرکت، خودشان را بازخرید کردند، اما با توجه به تخصصی‌بودن فعالیت بسیاری از نیروها، تمهیداتی برای ادامه همکاری به‌صورت دورکار اندیشیده شد.

به گفته شمخانی حقوق و مزایای این افراد در لیست پرداختی شرکت محاسبه شده است، هرچند در حال حاضر شرکت به آنان بدهکار است، اما با تداوم تولید، نه تنها این معوقات پرداخت خواهد شد، بلکه تمام بدهی‌های شرکت نیز تسویه می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه با اشاره به ماهیت قرارداد‌های یک‌ساله کارکنان اظهار کرد: در صورت عدم ورود دستگاه قضایی، تصمیم بر این بود که از ابتدای سال ۱۴۰۴ نیرو‌ها به کار بازنگردند و قرارداد‌های جدیدی منعقد نشود.

وی تاکید کرد: حمایت دستگاه قضایی موجب شد امکان بازگشت نیرو‌ها فراهم و قرارداد‌های سال ۱۴۰۴ نیز تنظیم شود درحالی که اگر حمایت‌ها و پیگیری‌های دستگاه قضایی نبود شرکت تا زمان حل مشکل تأمین خوراک، تعطیل می‌ماند.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه با اشاره به تولید PVC پزشکی در این شرکت گفت: این محصول در ساخت تجهیزات حیاتی پزشکی مانند کیسه خون، ست سرم و ماسک اکسیژن استفاده می‌شود؛ در صورت تعطیلی این واحد، کشور مجبور به واردات این محصولات می‌شد که هزینه‌های ارزی قابل‌توجهی در پی داشت.

شمخانی گفت: با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت اسمی این شرکت می‌توان ۱۰۰ درصد نیاز داخلی را تأمین و مازاد تولید را نیز به کشور‌های دیگر صادر کرد.

به گزارش نیپنا حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای هفته گذشته در سفر خود به استان همدان، در راستای حمایت از جهش تولید، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری برای تولید، از شرکت صنایع پتروشیمی هگمتانه بازدید کرد.

این شرکت به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید «پی‌وی‌سی» و تأمین تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، پس از چند سال تعطیلی و توقف و کاهش تولید، با حمایت ویژه دستگاه قضایی و بازدید رئیس قوه‌قضاییه احیا شد.

در نتیجه احیای تولید در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، شرایط بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شد؛ همچنین برای اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر نیز ظرفیت ایجاد شده است.

به گزارش نیپنا ، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی نیز در جریان بازدید رئیس قوه قضاییه از مجتمع «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان با هدف رفع موانع تولید و احیای این مجتمع ، درباره اقدامات صورت‌گرفته برای پایداری فعالیت این واحد صنعتی با قدردانی از حمایت‌های قوه قضاییه اظهار کرد: « تلاش کردیم موضوع تأمین خوراک این مجتمع را پیگیری کنیم. خوشبختانه با قراردادی که به زودی نهایی خواهد شد، امیدواریم زنجیره تولید این مجتمع با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده تکمیل شود؛ به‌طوری‌که بتوانیم خوراک مورد نیاز را در همین استان تهیه کنیم.»

عباس زاده با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌ها گفت: «یک خط لوله تا این محل اجرا شده است و در صورت تکمیل، خوراک از داخل استان تأمین خواهد شد و دیگر نیازی به حمل آن از جنوب کشور با کامیون نخواهد بود. امیدواریم این موضوع به سرانجام برسد.»

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی تأکید کرد: «هدف ما این است که در بلندمدت واحد تأمین خوراک را در جوار همین مجتمع و در استان همدان احداث کنیم تا پایداری زنجیره تولید تضمین شود و مشکلاتی که در گذشته وجود داشت، دیگر تکرار نشود.»

میزان
تعداد بازدید : ۳۴۹