به گزارش نیپنا؛ علی جعفری امروز (دوشنبه، 15 مرداد) در نشست تخصصی «پروژههای تحقیقاتی و فناوری» که به ریاست محسن یوسفی، مدیر کسبوکار و آیندهنگری هلدینگ خلیج فارس در دومین روز از پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران برگزار شد، درباره وستیت (Wustite) نسخه تازه کاتالیست سنتر آمونیاک بیان کرد: آمونیاک دومین محصول سنتزی در دنیا پس از اسیدسولفوریک به دلیل مصرف بالاست.
وی با اشاره به اینکه حدود 80درصد آمونیاک در صنایع کودشیمیایی استفاده میشود، افزود: هر ترکیب آلی نیتروژندار از آمونیاک ساخته میشود.
پژوهشگر ارشد کاتالیست شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: براساس آمار 2023 بزرگترین تولیدکننده آمونیاک در دنیا چین، در آسیا اندونزی و در خاورمیانه ایران با تولید سالانه 4.4 میلیون تن پس از عربستان و قطر است.
به گفته جعفری، هشت نوع کاتالیست در واحد آمونیاک استفاده میشود که کاتالیست سنتز آمونیاک جزو کاتالیستهای اقتصادی است که هفت کاتالیست دیگر برای این کاتالیست کار میکنند.
وی یادآور شد: کاتالیست وستیت با ساختار کریستالی است که در دمای پایین ناپایدار است و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی دانش فنی کاتالیست وستیت سنتز آمونیاک را داراست که کشور تولید و به چند مجتمع پتروشیمی نیز فروخته شده است.
پژوهشگر ارشد کاتالیست شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تصریح کرد: طول عمر کاتالیست وستیت 10 سال است و پایداری و عمر این کاتالیست در دمای بالا 520 تا 550 درجه سانتیگراد آزمایش میشود.
جعفری تأکید کرد: دانش بومی، استفاده از مواد داخلی، قیمت ارزان و عملکرد مطلوب از مزیتهای این نوع کاتالیست است.
وی در پایان اعلام کرد: هر شرکت توسعهدهنده متقاضی میتواند با دانش فنی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی این کاتالیست را تولید کند.