به گزارش خبرنگار نیپنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز (یکشنبه، ۲۶ شهریورماه) در آیین گشایش هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست ضمن خوشآمدگویی به معاون رئیسجمهوری، وزرای نفت و صمت، سفرا و نمایندگان مجلس، مدیرانعامل هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی و همه فعالان صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ایران در ۴۴ سال قبل، صنعتی وابسته در تأمین کالا و تجهیزات، موادشیمیایی و کاتالیست و حتی بهرهبرداری از واحدها بود.
وی افزود: تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال ۵۶ حدود ۱.۵ میلیون تن بود که امروز با وجودی که کشور حدود ۱۵ سال درگیر جنگ و بازسازی واحدهای پتروشیمی بود، ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی به بالای ۹۲ میلیون تن در سال رسیده و روزانه معادل ۱.۱ میلیون بشکه خوراک مجتمعهای پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به فعالیت ۶۷ مجتمع تولیدی و ۳ مجتمع سرویسهای جانبی در کشور اشاره کرد و گفت: چشمانداز ما برای آینده صنعت پتروشیمی بسیار خیرهکننده و جذاب است و برنامههای توسعهای هفتم توسعه پارسال آماده شد و برنامه هشتم توسعه نیز هماکنون نهایی شده و آماده است.
شاهمیرزایی از ۱۵۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران در افق پایان برنامه هشتم توسعه خبر داد و تصریح کرد: این فرصتها در بخشهای مختلف صنعت از بالادست تا میاندست و پاییندست را شامل میشود.
فروش اعتباری بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد تومان در پنج ماه اخیر
وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ برابری مهمانهای خارجی در هفدهمین نمایشگاه ایرانپلاست نسبت به سال گذشته به این معناست که تهدیدها و تحریمهای اقتصادی در این صنعت جایی ندارد و از این مرزها عبور کردهایم، اظهار کرد: بسیاری از مهمانان خارجی این نمایشگاه بهمنظور برنامهریزی برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند.
به گفته معاون وزیر نفت، بخشی از فضای نمایشگاهی نمایشگاه دائمی بینالمللی تهران به نمایشگاه ایرانپلاست اختصاص مییافت اما امروز کل فضای نمایشگاهی به هفدهمین دوره این نمایشگاه اختصاص یافته است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با کمک هلدینگها و انجمنهای پتروشیمی بر آن است که با رویکرد دولت سیزدهم و با اتخاذ سیاستهای ابلاغی وزیر نفت به تکمیل زنجیره ارزش دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه تا پایان دولت سیزدهم در تولید کاتالیستهای صنعت خودکفا میشویم، افزود: براساس برنامهریزی انجام شده تمام کالا و تجهیزات این صنعت نیز بومیسازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: براساس این تفاهمنامه شرکتهای پتروشیمی فروش اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا را برای واحدهای پایین دست آغاز کردند به طوری که در پنج ماه اخیر بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد تومان فروش اعتباری انجام شده است که اگر این واحدها میخواستند تسهیلات در این زمینه دریافت کنند بسیار زمانبر میبود.
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه صنعت ارزشآفرین، اشتغالزا، ارزآور پتروشیمی حرکت جهنده و تحولی را آغاز کرده است، تصریح کرد: انتظار داریم سایر دستگاهها از جمله سازمان محیط زیست، وزارت صمت و غیره در این راه ما را یاری کنند تا طرحهای پتروشیمی با سرعت بالاتری نهایی شوند.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۳۵ درصد فضای صنعتی پتروشیمی فضای سبز است، گفت: صنعت پتروشیمی، صنعتی سبز است؛ انتظار داریم سازمان محیط زیست روند اعطای مجوزهای طرحهای پتروشیمی را با سرعت بالاتری صادر کند تا سریعتر عملیاتی شوند.