به گزارش خبرنگار نیپنا، مرضیه شاهدایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره امضای موافقتنامه ایران و آلمان در زمینه ایجاد واحد تولید دانش فنی MTP در ایران گفت: پیش از برقراری تحریم های بین المللی یک تفاهم نامه همکاری بین شرکت لورگی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای ایجاد واحد تولید دانش فنی MTP امضا شدکه با برقراری تحریم روند همکاری متوقف شد و شرکت ایرلیکوئید صاحب شرکت آلمانی لورگی به تنهایی توسعه دانش فنی تولید پروپیلن از متانول را انجام داد.
شاهدایی ادامه داد: بعد از برجام صاحبان این شرکت به دنبال راهی برای از سرگیری روابط و پیگیری مفاد این تفاهم نامه بودند و از طرفی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در وقفه ایجاد شده توانست با استفاده از توان آزمایشگاهی داخلی به دانش فنی تولید MTP دست یابد و در واحد پایلوتی که در ماهشهر ایجاد شده بود متانول را به پروپیلن تبدیل کرد.
معاون وزیر درامور پتروشیمی افزود: دستیابی به لایسنس MTP برای اولین بار در ایران اتفاق افتاده است و به صنعت پتروشیمی این امکان را می دهد که بدون نیاز به لایسنس های خارجی یک واحد تولید MTP را راه اندازی و اجرایی کند اما به دنبال تفاهم نامه امضا شده در گذشته شرکت لورگی موافقت کرد تا تجارب خود را با دانش فنی ایجاد شده ترکیب کرده و یک واحد مشترک اولیه 500 هزارتنی MTP در فاز دوم عسلویه با استفاده از مهندسی اصولی مشترک راه اندازی کند .
وی علت راه اندازی این واحد 500 هزار تنی در عسلویه به جای ماهشهر را امکان دسترسی به خوراک متانول گسترده در منطقه عسلویه عنوان کرد و گفت: ایران برای اولین بار می تواند به عنوان صاحب لیسانس در امضای قرارداد مهندسی اصولی مشترک حضور داشته باشد و دانش فنی و تجربه بدست آمده را در اختیار سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی قرار دهد. البته همکاری مشترک در زمینه لایسنس فرصتی را برای مالکیت لایسنس در اختیار شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی قرار خواهد داد و ایران در بازارهای جهانی و داخلی می تواند در زمینه فروش لایسنس MTP شریک باشد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد هزینه سرمایه گذاری برای واحد دانش فنی MTP اظهار کرد: در گذشته یک برآورد اقتصادی تهیه شده بود که این برآورد مالی با شرایط کنونی قابل استفاده نیست و هنوز میزان سرمایه گذاری لازم مشخص نشده است اما پیش بینی می کنم بعد از امضای قرارداد مهندسی اصولی مشترک تا 6 ماه آینده میزان سرمایه گذاری راه اندازی واحد دانش فنی مشخص خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد که مشارکت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در زمینه ارائه لایسنس واحد MTP می تواند برای بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی ضمانت مناسبی بوده و آنها را به راه اندازی واحد تولید پروپیلن از متانول با استفاده از لایسنس ایرانی ترغیب کند.