شماره 30

تاک پلو و کوکوی کدوی سبز

تاک پلو و کوکوی کدوی سبز
(سه شنبه ۱۵ اَمرداد ۱۳۹۸) ۰۹:۰۰

تاک پلو یک غذای لذیذ شاهرود است که با طرز تهیه آن آشنا خواهید شد:
مواد اصلی لازم
برگ مو لطیف: 3۰۰ گرم
برنج: ۳ پیمانه
مرغ بدون استخوان: ۸ قطعه متوسط
گرد غوره: ۱ قاشق سوپ خوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
سس سویا: ۱ قاشق چای خوری
روغن: ۱ پیمانه
زعفران: ۱ قاشق مربا خوری
پودر خردل: ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
• برنج را پس از شستن، با مقداری آب و نمک به مدت دو ساعت خیس کنید.
• برگ مو را با کارد ریز کرده داخل کمی آب، چند دقیقه بجوشانید. (برگ ها اگر خیلی لطیف باشند نیاز به جوشاندن جداگانه ندارند)
• سویا سس را با پودر خردل و نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس پیاز را ریز خرد کرده و به آن اضافه کنید. زعفران را به مقدار دلخواه با آب مخلوط کرده، پس از رنگ گرفتن به مواد اضافه کنید.
• فیله‌های مرغ را هم به مواد کاسه اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید تا کاملا فیله‌ها مزه‌دار شود. در ظرف را بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
• در این مرحله، آب لازم برای برنج را روی گاز جوش آورید. برنج را از آبی که در آن خیسانده بودید خارج کرده به آب جوش اضافه کنید. برگ مو خرد شده را بعد از یکی دو دقیقه به برنج در حال جوش بیفزایید.سپس برنج و برگ مو را آبکش کنید. در قابلمه‌ای مناسب کمی روغن ریخته، ته‌دیگ دلخواه را بچینید و برنج را در قابلمه بریزید.
• نکته: دقت کنید که در موقع ریختن برنج و برگ مو در قابلمه، لابه‌لای آن مقداری گرد غوره بپاشید.
• حالا قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم کنید.
• تا برنج دم می‌کشد فیله‌های مرغ را از یخچال بیرون بیاورید. در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و فیله‌ها را در روغن سرخ کنید. می‌توانید برای پخت کامل فیله‌ها مقدار خیلی کمی آب ریخته و مدتی در ظرف را ببندید.
• برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف دلخواه کشیده و با فیله‌های مرغ تزئین کنید.لازم به ذکر است به جای مرغ از گوشت ماهیچه گوسفندی هم می توان استفاده کرد.

کوکوی کدو سبز
کوکوی کدو سبز یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و محبوب ایرانی است. این کوکو علاوه بر اینکه یک غذای فوری و سبک است فواید زیادی نیز برای بدن دارد. کدو سبز کالری بسیار پایینی دارد و به همین دلیل این غذا برای شام بسیار مناسب است.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کوکوی کدو سبز تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکو کدو سبز تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم کوکوی کدو سبز برای ۴ نفر
• پیازچه: ۳ عدد
• تخم مرغ: ۳ عدد
• آویشن: به اندازه کافی
• کدو سبز متوسط: ۳ عدد
• روغن مایع: به اندازه کافی
• آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
• نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه کوکوی کدو سبز
* ابتدا کدوهای سبز را شسته، با یک دستمال تمیز خشک کنید. سپس کدو ها را در یک کاسه مناسب با پوست داخل کاسه رنده کنید و کمی نمک روی کدو سبزهای رنده شده بپاشید.
*پس ازحدود ده دقیقه، آب موجود در کدو سبزها خارج می شود. کدوی رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی شان خارج شود. آب اضافی کدو سبزها را دور بریزید؛ سپس پیازچه ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به محتویات کاسه اضافه کنید.
*در این مرحله، تخم مرغ ها را به صورت جداگانه در یک کاسه دیگر بشکنید و هم بزنید؛ سپس آرد را کم کم اضافه کنید؛ به صورتی که آرد گلوله نشود. در ادامه، مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن به تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
*در مرحله بعدی، مخلوط تخم مرغ و آرد را به کاسه حاوی کدو سبز اضافه و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شده، مایه کوکو کاملا منسجم شود. وقت آن رسیده که یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید؛ پس از اینکه روغن داغ شد، مقداری از مایه کوکو برداید و به آن شکل دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شودهردو سمت کوکو را سرخ کنید؛ سپس به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و نان سرو کنید.
نکته: روش دیگری هم برای پخت کوکوی کدو وجود دارد و آن اینکه کدو را حلقه حلقه کرده سرخ کنید. سپس یک لایه کدو را کف تابه بچینید و نیمی از مایع را روی آن بریزید، بعد لایه دوم را نیز بچینید و با نیم دیگر مایع روی آن را بپوشانید و تابه را بگذارید تا مایع کاملا سفت شود؛ آنگاه کوکو را قطعه قطعه کرده برگردانی تا روی دیگر هم کمی سرخ شود. اینک کوکوی لذیذ شما آماده سرو است.

تعداد بازدید : ۲,۱۳۷