پتروناس بهره برداری از پتروشیمی راپید را به تعویق می اندازد

پتروناس بهره برداری از پتروشیمی راپید را به تعویق می اندازد
(دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴) ۱۰:۰۹

پتروشمی راپید قصد دارد 300 هزار بشکه در روز از محصولات متنوع پتروشیمی و مواد شیمیایی ترکیب شده مختلف با ظرفیت خروجی 7.7 میلیون تن در سال به بازار مصرف عرضه کند.

به گزارش نیپنا به نقل از رویترز ، پتروناس شرکت نفت و گاز دولتی مالزی آغاز به کار طرح پتروشیمی راپید را تا نیمه سال 2019 به تاخیر انداخته است . 

مدیر اجرایی پروژه رپید در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولید محصولات پتروشیمی پتروناس در این پروژه با سرمایه ای بالغ بر 16 میلیارد دلار در ایالت جنوبی جوهر قرار بود در ابتدای سال 2019 مورد بهره برداری قرار گیرد که اکنون به تعویق افتاده است.

وان زولکیفلی وان اریفین مدیر اجرایی پتروناس در حاشیه کنفرانس نفت و گاز آسیا در کوالالامپور ضمن بیان به تعویق افتادن آغاز به کار مجتمع تا اواسط   سال2019  گفت: نوسان قیمت انرژی در سال گذشته پتروناس را مجبور به بازبینی در پروژه های خود کرده است و برخی از تدارکات و قراردادهای ساخت و ساز مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته است.

وی ادامه داد: قیمت جهانی انرژی با بیش از 40 درصد کاهش به پایین ترین نرخ خود در شش سال گذشته رسیده است این درحالی است که از اوایل سال جاری کمی صعود داشته اما نتوانسته هنوز وضعیت صنعت را تنظیم کند.

مدیر اجرایی پتروناس کاهش قیمت خوراک را فرصت مناسبی برای شرکت خود می دانست و گفت: کاهش قیمت نفت خام فرصتی شد تا در بازار قراردادهای EPC منعقد کرده و مواد مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تهیه کنیم . قیمت ضعیف انرژی نیزباعث شد تا پتروناس برخی از  پروژه های پتروشیمی خود را دوباره فاز بندی کند .

وان آریفین در مورد پروژه های فعلی پتروناس گفت: ما تصمیم گرفتیم که برخی از زنجیر تولید در petchem را دوباره فاز بندی کنیم.در واقع برخی از زنجیره، مانند زنجیره فنولیک در اولویت بوده و بقیه محصولات در فاز های بعدی تولید خواهند شد .

رپید،پروژه توسعه یکپارچه صنعت پتروشیمی پتروناس ، قرار است بزرگترین پروژه تولید محصولات پایین دست پتروشیمی از خوراک مایع در مالزی باشد. که دارای امکانات مرتبط، از جمله کارخانه تولید گاز طبیعی مایع    (LNG)  ترمینال دوباره تبدیل به گاز، واحد جداسازی هوا و پروژه تامین آب خام در داخل مجموعه است. برای بهره برداری از تمام فازهای آن هزینه ای معادل 11  میلیارد دلار نیاز دارد.

آمار ها نشان می دهد که شرکت پتروناس بعد از سقوط قیمت انرژی 7.3 میلیارد رینگیت معادل 2.03 میلیارد دلار از دست داده است که برابر با سودی معادل 12.8 میلیارد رینگیت بوده است .

تعداد بازدید : ۶۵۸