معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی:

نگران تامین خوراک از فازهای پارس جنوبی نیستیم

نگران تامین خوراک از فازهای پارس جنوبی نیستیم
(شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴) ۱۷:۵۶

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از تبدیل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به شرکتی دانش بنیان در مسیر رسیدن به رستگاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار نیپنا عباس شعری مقدم  عاون وزیر نفت در امور پتروشیمی امروز19 اردیبهشت ماه در نشست خبری بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ضمن ابراز امیدواری نسبت به موفقیت ظریف (وزیر امور خارجه) در مذاکرات 1+5 گفت: پتروشیمی برای توسعه نیاز به سرمایه و تکنولوژی دارد. کشورهای اروپایی و آسیایی علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران هستند اما همه این ها منوط به توافق هسته ای است.

وی اظهار کرد: در دیدارهایی که با هیئت های ژاپنی، آسیایی به ویژه هندی و اروپایی داشته ایم، همگی نسبت به حضور و سرمایه گذاری در ایران ابراز علاقمندی کرده اند، اما تحقق این امر،  به شرط نهایی شدن توافق هسته ای است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر این که با اجرای خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی،  شرکت ملی صنایع پتروشیمی تمام سرمایه های مشهود خود را از دست داده و فقط دارایی های نامشهود مانند اطلاعات، تجارب، دانش، نیروی انسانی و بخش پژوهش و فناوری پتروشیمی باقی مانده است، گفت:  شرکتی که تنها دارایی های نامشهود دارد و سرمایه های خود را از دست داده نمی تواند برای توسعه صنعت پتروشیمی برنامه ریزی کند چرا که این امر نیازمند سرمایه دارد،  بنابراین نقشه راه صنعت پتروشیمی را تدوین کردیم.

وی با اشاره به این که در سال گذشته با وجود 60 میلیون تن ظرفیت اسمی تنها 45 میلیون تن محصول تولید شد، اظهار کرد: این درحالی است که در سال 1392، مجموع تولید صنعت پتروشیمی 40 میلیون تن محصول بود، اما بر اساس نقشه راه تدوین شده مجموع تولید تا پایان سال 1394 به 50 میلیون تن افزایش می یابد.

تامین سرمایه ارزی از طریق صندوق توسعه ملی و فاینانس چین

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که از طریق تامین خوراک و اقدامات مدیریتی، بخشی از ظرفیت خالی پتروشیمی جبران خواهد شد، خاطر نشان کرد: بر اساس نقشه راه و اهداف پیش بینی شده 67 طرح نیمه کاره که بین 20 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، به بهره برداری خواهند رسید.

شعری مقدم با تشریح وضعیت طرح های نیمه تمام، اظهار کرد: در برخی پروژه ها، وضعیت زمین، مالک و خوراک مشخص است و در انتظار تامین ارز هستند و در همین راستا، سرمایه ارزی مورد نیاز پنج شرکت پتروشیمی از جمله پتروشیمی بوشهر  با مجموع  3.6 میلیارد یورو از طریق صندوق توسعه ملی و فاینانس چین تامین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه آینده این مجموعه برای تامین خوراک قابل دسترس اظهار کرد: پس از بررسی شرایط تولید، به این نتیجه رسیدیم که از گاز متان جز کود و متانول نمی توان تولید کرد و در عین حال افزایش میزان متانول روی قیمتهای بازار تاثیر می گذارد به همین دلیل به این فکر افتادیم که از متانول پروپیلن تولید کنیم و همسو با این هدف ٣٦ پروژه طراحی کردیم که ١٤ پروژه آن همان پروژه های GTP در سواحل خلیج فارس هستند.

شرکت ملی صنایع پتروشیمی از توسعه صنایع تکمیلی حمایت می کند

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه با اشاره به تصویب قانونی در باره الزام حضور شرکت ملی صنایع پتروشیمی در صنایع پایین دست گفت: با این مصوبه که در هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به تصویب رسید، ما موظف شدیم تا در زمینه ورود و کاهش مشکلات صنایع پایین دستی را بررسی و برای توسعه آن برنامه ریزی کنیم و یکی از همین زمینه ها تولید پروپیلن است.

شعری مقدم ادامه داد: به عبارتی باید پروپیلن تولید شود تا بتوان خوراک صنایع پایین دستی را تولید کرد البته از نظر من تولید در صنایع پایین دست به جز تامین خوراک مشکلات دیگری دارد که ما این مشکلات را بررسی و شناسایی کرده ایم.

در ادامه این جلسه شعری مقدم در پاسخ به سوال خبرنگاران در باره نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها گفت: درباره خوراک پتروشیمی ها از فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ نگرانی نداریم و شرکت ملی نفت نیز قول داده تا اتان موردنیاز را تا اواخر تابستان به میزان ٧٠٠ تا ٨٠٠ هزار تن به ما تحویل دهد.

این روند به ما اجازه می دهد تا واحد کاویان و کاویان ٢ و زیرمجموعه های آن شامل لرستان، مهاباد و کردستان را که منتظر سوخت است راه اندازی کنیم.

شعری مقدم همچنین درباره قیمت خوراک پتروشیمی ها هم گفت: دولت آیین نامه لازم را به وزارتخانه های نفت، صنعت و معدن و تجارت و نیز اقتصاد و دارایی تحویل داده و در حال بررسی آن هستند و به زودی پیشنهادهایی را ارائه خواهند کرد. با این مصوبه تکلیف قیمت خوراک را برای درازمدت تعیین می کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پنروشیمی با اشاره به دیدارهای متعددی که با شرکتهای خارجی داشته اند گفت: عمده این شرکتها در مورد تفاوت قیمت ایران و کشورهای دیگر تردید دارند و اولین سوال آنها مشخص بودن نرخ خوراک پتروشیمی ها در دوره حداقل ١٠ ساله است که متاسفانه به دلیل نبود چنین پیش بینی بسیاری از آنها با تردید روبرو می شوند.

شعری مقدم افزود: بسیاری از شرکتهای خارجی بازار ایران را به دلیل تفاوت قیمتها نسبت به آمریکا ترک کرده اند و نمونه آن همان شرکت آریا ساسول آفریقا بود این شرکت به دلیل ارزان بودن قیمت خوراک در امریکا سرمایه گذاری ٨ میلیارد دلاری را در امریکا آغاز کرد و با فشار امریکا سهم خود در بازار ایران را فروخت.

تعداد بازدید : ۲,۱۶۰
Loading