ساخت طرح های جدید پتروشیمی در سواحل با هدف تسهیل صادرات

ساخت طرح های جدید پتروشیمی در سواحل  با هدف تسهیل صادرات
(سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳) ۱۰:۱۹

مجتمع های جدیدی پتروشیمی در مناطق نزدیک به آبهای آزاد با هدف تسهیل صادرات و دسترسی به آب مورد نیاز مجتمعها ساخته خواهند شد.

مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار نیپنا اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی ٣٦ طرح تازه بر اساس میزان خوراک موجود در مناطق چابهار، جاسک، قشم و پارسیان طراحی شده است که با راه اندازی این طرحها ٦٠ میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده می شود.

مرضیه شاهدایی افزود: ایران بیش از ١٠٥ میلیون متر مکعب در روز متان، 2.8 میلیون تن اتان در سال، سالانه ٢.١ میلیون تن پروپان، بوتان و گاز مایع و نیز سالانه چهار میلیون تن نفتا به عنوان خوراک برای طرح های تازه پتروشیمی خود در آینده در نظر گرفته است و سرمایه گذاران و شرکتهای داخلی و خارجی فعال در این طرحها در آینده برای تامین خوراک مورد نیاز نگرانی نخواهند داشت.

وی ادامه داد: ٦٠ طرح پتروشیمی نیمه کاره با پیشرفتهای فیزیکی از یک تا ٩٨ درصد در صنعت پتروشیمی در حال ساخت است و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این طرح ها توسعه ای  برای اجرا طبق میزان پیشرفت خود اولویت بندی شده اند و در این میان، ١٥ طرح با بیش از ٦٠ درصد پیشرفت مورد حمایت و نظارت قرار دارند.

وی میزان سرمایه مورد نیاز برای اجرای ٦٠ طرح نیمه کاره صنعت پتروشیمی کشور را ٣٣,٤ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با بهره برداری از این طرحها ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران از ٦٠ میلیون تن کنونی به ١٢٠ میلیون تن می رسد.

شاهدایی با اشاره به بهره برداری از هفت طرح از طرحهای اولویت نخست صنعت پتروشیمی تا پایان سال ٩٤ گفت: با بهره برداری از این طرح ها 2.7میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده می شود.

به گزارش نیپنا، مرضیه شاهدایی چندی پیش با اعلام این خبر که از این پس مکان یابی اجرای طرح های پتروشیمی بر اساس نرم افزار آمایش سرزمین معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری انجام خواهد شد تاکید کرد: اولویت احداث واحد پتروشیمی در کنار دریا است.

مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در باره چالش کم آبی در کشور و توسعه صنعت پتروشیمی در سطح ایران تصریح کرده بود: توسعه پتروشیمی در سطح کشور بیشتر با توجه به هدف اشتغالزایی و استفاده از ظرفیتهایی که در مناطق مختلف وجود دارد، مطرح شد اما باید توجه کرد که پتروشیمی به آب زیادی نیاز دارد.

شاهدایی با اشاره به اشتغال زایی به عنوان یکی از مهمترین اهدف صنعت پتروشیمی، گفته بود: پتروشیمی یک صنعت آب و انرژی بر است، از این رو بسیاری از واحد های پتروشیمی هم اکنون با مشکل آب و صادرات مواجه هستند.

تعداد بازدید : ۹۷۷