صنعت پتروشیمی هند در حال تحول است

صنعت پتروشیمی هند در حال تحول است
(سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳) ۱۱:۲۱

هند قصد دارد تغییراتی در رویکرد خود برای اجرا و بهره برداری از طرح پی سی پیر ایجاد کند.

به گزارش نیپنا به نقل از دنیای پتروشیمی، آنانس کومار وزیر مواد شیمیایی و کود هند از چشم انداز جایگاه جهانی هندوستان در بخش پتروشیمی و ا هداف پنج ساله دولت برای در آمدزایی از بازار محصولات پتروشیمی به میزان 400 می لیارد دلار خبر داد .

دولت هندوستان هفت سال پیش طرح سرمایه گذاری پی سی پیر  را برای توسعه صنعت نفت، مواد شیمیایی و پتروشیمی در گجرات مرکز پتروشیمی هندوستان آغاز کرده است اما بر خلاف پیش بینی های صورت گرفته در برنامه، پیشرفت آن به کندی بوده است.

از آنجایی که دولت از نقش مهم توسعه این صنعت در اقتصاد کشور آگاه است، قصد دارد تغییراتی در رویکرد خود برای اجرا و بهره برداری از طرح پی سی پیر ایجاد کند.

بر همین اساس به جای استفاده از منابع خام به عنوان سوخت، تولید مشتقات متنوع از منابع و توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی مثل توسعه صنعت پلاستیک، پلیمر و داروسازی در برنامه و چشم انداز توسعه ای خود قرار داده است .

آنانس کومار در مورد چالش تامین خوراک پالایشگاه می گوید: در حال حاضر، فقط از 2.7 درصد از خروجی پالایشگاه ما برای توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد و قصد داریم که این میزان را به 7 درصد افزایش دهیم که موجب افزایش در آمد ما از 150 میلیارد دلار به  400 میلیارد دلار خواهد بود علاوه بر افزایش در آمد انتظار می رود تا 3.7 میلیون فرصت شغلی نیز ایجاد شود که انقلابی در آینده صنعت پتروشیمی هندوستان خواهد بود . از آنجایی که برای حمل و نقل محصولات نیازمند دسترسی آسان به بنادر هستیم، یک واحد پالایشگاه در راجستان راه اندازی خواهیم کرد تا امکان دسترسی آسان به بازارهای مختلف را برای ما فراهم کند .

آنانس کومار در مورد برای جذب سرمایه گذاری های بزرگ بین المللی در زمینه توسعه محصولات پایین دست پتروشیمی می گوید:دولت در حال حاضر امکان سرمایه گذاری مستقیم خارجی را در تمام بخش های پتروشیمی فراهم کرده است و هند به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای جهانی در این صنعت، فرصت های متعددی برای شرکت های خارجی ایجاد می کند .

توسعه منابع انسانی متخصص نیز در برنامه توسعه ای هندوستان قرار دارد و یک موسسه مرکزی برای آموزش مهندسی شیمی و فن آوری، و مهندسی نفت و فن آوری راه اندازی کرده است. آنانس کومار در این رابطه می گوید: در حال حاضر 41 هزار   فارغ التحصیل مهندسی در زمینه پلاستیک در کشور وجود دارد و هدف ما پرورش و آموزش سالانه 400 هزار مهندس و تکنسین است .

مرکز آموزش فنی و حرفه ای سی پت دارای 23 شعبه و 100 رشته مختلف است و فارغ التحصیلان آن تحت یک مدل همکاری دولت با بخش خصوصی برای ایجاد و ترویج تحقیق و توسعه در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.

تعداد بازدید : ۱,۱۶۸