طی برنامه ششم توسعه ظرفیت تولید پتروشیمي به بالای 100 میلیون تن می رسد

طی برنامه ششم توسعه ظرفیت تولید پتروشیمی به بالای 100 میلیون تن می رسد
(چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳) ۱۸:۵۶

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در حال حاضر 61 میلیون تن ظرفیت پتروشیمی داریم که به علت برخی محدودیت ها مثل کمبود خوراک فقط از 40 میلیون تن آن بهره‏برداری می‏شود.

به گزارش نیپنا، عباس شعری مقدم پس از بازدید رئیس جمهور از شهرک احداث مجتمع های پتروشیمی در چابهار در مراسمی که با حضور رئیس جمهور،  جمعی از وزرا، استاندار سیستان و بلوچستان ومسئولین محلی برگزار شد  با بیان اینکه اگر در گذشته برنامه سند چشم‏انداز دنبال می شد حالا باید 100 میلیون تن ظرفیت ‏داشتیم افزود: در دولت تدبیر و امید برای جبران عقب ماندگی‏ها نقشه راهی تدوین کرده ایم با سه اولویت استفاده از 20 میلیون تن ظرفیت خالی، به بهره‏برداری رسانیدن 62 طرح نیمه تمام باقیمانده از گذشته و اجرای 36 طرح توسعه جدید که در صورت  اجرای همه آنها ، ظرفیت پتروشیمی کشور به 180 میلیون تن می‏رسد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در مورد استفاده از 20 میلیون تن ظرفیت خالی موجود گفت: با تلاش وزارت نفت در توسعه پارس جنوبی در سال آینده کمبود خوراک موجود برطرف می شود و ما با افزایش تولید بیش از 10 میلیون تن مواجه می شویم.

وی با بیان اینکه در مورد 62 طرح نیمه تمام هم اولویت اجرا را به 15 طرح با پیشرفت بیش از 60درصد داده ایم افزود: از میان این 15 طرح نیز 6 طرح تا نیمه اول سال آتی به بهره‏برداری می‏رسند که منجر به افزایش 3 میلیون تنی تولیدات خواهند شد.

 شعری مقدم با بیان اینکه امید زیادی داریم طی برنامه ششم توسعه بتوانیم ظرفیت تولید پتروشیمی را به بالای 100 میلیون تن برسانیم افزود: در احداث طرح‏های جدید خوراک گاز طبیعی را مبنا قرار داده‏ایم، چون خوراکی که در آینده به وفور یافت می شود  گاز طبیعی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه  اخیراً تکنولوژی‏هایی به مرحله تجاری سازی رسیده اند که به وسیله آنها می‏توان از گاز طبیعی فرآورده‏های الفینی نظیر اتیلن و پروپیلن تولید کرد افزود: اتیلن و پروپیلن خوراک خوبی برای صنایع اشتغال‏زای پایین دستی است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه مجتمع های پتروشیمی آب زیادی نیاز دارند و باید در کنار سواحل احداث شوند افزود: در میان سواحل کشور ، سواحل مکران به دلیل نزدیک‏تر بودن به بازارهای مصرف اولویت بیشتری دارند.

وی توسعه منطقه مکران را یکی از برنامه های نظام دانست که براساس فرمان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیگیری می شود و افزود: در میان سواحل مکران چابهار به علت وجود اسکله مگاتنی شهید بهشتی و وجود زیرساخت‏های رفاهی اجتماعی  مطلوبیت بیشتری برای سرمایه گذاری دارد.

وی با بیان اینکه فناوری های جدید احداث مجتمع های پتروشیمی کمترین آلایندگی‏ها را دارند و از نظر زیست محیطی مخاطره آمیز نیستند افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از آنجا که خود مجاز به سرمایه گذاری جدید نیست، دوشادوش سازمان حفاظت محیط‏زیست تلاش می کند به همه نگرانی‏های مردم منطقه از جمله موضوع گرم شدن آب خلیج فارس توجه کند.

تعداد بازدید : ۱,۷۴۶