اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار نیپنا، اظهار کرد: مدتزمان ۱۰ ساله برای تعیین فرمول قیمتگذاری خوراک پتروشیمی منطقی است زیرا نوسانات در این زمینه نباید سبب ایجاد مشکل برای صنایع توسعه پتروشیمیها شود.
این نماینده مجلس افزود: ثبات در نحوه تعیین قیمتگذاری خوراک، به نفع تولیدکننده و مصرفکننده است زیرا سرمایهگذار با برنامهریزی مطلوبتری اقدام میکند.
جلیلی با بیان اینکه مجلس تمام مؤلفه های بازار در فرمول قیمتگذاری را در نظر میگیرد، افزود: رویکرد قانون توجه به شرایط واقعی اقتصاد، تقویت سرمایهگذاری و توسعه صادرات و ایجاد فرصت توسعه برای پتروشیمی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بابیان اینکه قیمتگذاری خوراک محصولات پتروشیمی در کشورهای مختلف تابع عوامل مختلف است، افزود: وضعیت تولید و صادرات در تعیین قیمت تمامشده کشورها مؤثر و متفاوت است.
نماینده مردم مسجد سلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا در مجلس بابیان اینکه فرمول بلندمدت اثربخشتر است، افزود: در هر کشوری قیمتگذاری تابع شرایط خاص خود است.
وی درباره مشکل توسعه پتروشیمی مسجدسلیمان نیز گفت: این پروژه که کارهای اداری و بانکی آن انجامشده است با مشکل مدیریتی مواجه است زیرا دلیل تأخیر در بهرهبرداری از آن در ابهام است از اینرو بخش خصوصی مربوط باید نسبت به رفع این معضل اقدام کند.
لزوم تعیین بلندمدت فرمول قیمتگذاری خوراک
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز پیشتر گفته بو:، افزایش قیمت خوراک پتروشیمی باعث کاهش سرمایهگذاری در این بخش خواهد شد و این مهم به نفع اقتصاد کلان نیست افزود: فرمول مدنظر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات باید حداقل به مدت ۱۰ سال ثابت باشد.
غلامرضا کاتب گفت: تمام تلاش کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات در این است که مردم به سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی تشویق شوند.