قائم مقام وزیر صنعت: باید تخصص مداری در بدنه صنعت پتروشیمی گسترش پیدا کند

قائم مقام وزیر صنعت: باید تخصص مداری در بدنه صنعت پتروشیمی گسترش پیدا کند
(سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳) ۰۹:۰۴

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت پتروشیمی در گذشته سود ده بوده است، هم اکنون سودده است و در آینده هم سود ده خواهد بود.

مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: صنعت پتروشیمی صنعتی ارزش آفرین و سودآور است، این صنعت هم برای اقتصاد ملی و هم برای کسانی که در آن سرمایه گذاری می کنند سود آور است.

وی افزود: بازده سرمایه گذاری در طرح های پتروشیمی از 2 سال تا 5 سال متفاوت است اما به طور کلی کمتر صنعتی است که توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در آن با صنعت پتروشیمی قابل برابری باشد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه جذابیت سودآوری صنعت پتروشیمی به دوره و زمان مشخص اختصاص ندارد، گفت: این صنعت در گذشته سودآور بوده، اکنون نیز سودآور است و در اینده نیز همچنان در جذابیت سرمایه گذاری، در سطوح بالایی جدول صنایع با توجیه پذیری بالای سرمایه گذاری قرار خواهد داشت.

خسروتاج در خصوص سهم فعلی صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی تصریح کرد: سهم کنونی درآمدزایی پتروشیمی در اقتصاد ملی را می توان از روی سهم این صنعت در صادرات غیرنفتی ایران دید که هم اکنون در حدود 40 درصد است.

این کارشناس امور اقتصاد بازرگانی با تأکید بر اینکه می توان سهم پتروشیمی را در اقتصاد ملی بیش از پیش افزایش داد، گفت: در این زمینه نیازمند شناسایی بیشتر فرصت ها، جذب بیشتر سرمایه برای تبدیل پتانسیل های بالقوه به ظرفیت های بالفعل و بسترسازی مناسب قانونی هستیم.

وی ادامه داد: در دولت یازدهم هم در وزارت صنعت، معدن، تجارت و هم در وزارت نفت بررسی های مستمری در خصوص رشد و شکوفایی صنعت پتروشیمی و برداشتن موانع رشد این صنعت انجام می شود، نقاط ضعفی شناسایی شده و راهکارهایی نیز برای رفع این نقاط ضعف اندیشیده شده که در مجموعه دولت در حال بسترسازی های قانونی و اجرایی برای اعمال این راهکارها هستیم.

خسروتاج از روی کار بودن مدیران کارشناس در صنعت پتروشیمی در دولت یازدهم به عنوان نقطه قوت این دولت در صنعت پتروشیمی یاد کرد و گفت: باید به گونه ای عمل شود که مدیرانی در بدنه صنعت پتروشیمی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی به فعالیت مشغول باشند که علاوه بر تسلط بر علوم مدیریت، به صنعت پتروشیمی؛ ضعف ها و نیازهای این صنعت و همچنین فرصت های پیش رو در شاخه تخصصی حوزه فعالیت خود آشنا باشند.

وی افزود: هر کجا مدیریت آشنا به زیر و بم تخصصی و فنی یک صنعت در آن صنعت بر روی کار باشد، بهتر از مدیری می توان فعالیت کند که باید به گوشش برسانند نیازها و ضرورت ها در کجاست، اینگونه مدیریت های غیرتخصصی؛ صنعت را با رکود مواجه می کند.

قائم مقام وزیر صنعت تصریح کرد: خوشبختانه در بدنه وزارت نفت مدیران متخصص و دلسوز صنعت پتروشیمی حضور دارند اما این کافی نیست باید این تخصص مداری در بدنه صنعت پتروشیمی گسترش پیدا کند، البته در برخی مجتمع ها شاهد حضور مدیران دلسوز و متخصص هستیم اما متأسفانه مجتمع ها و طرح هایی هستند که به دست غیرمتخصصان اداره می شوند و کندی در توسعه و کاستی در بهره وری آنها دیده می شود.

 

تعداد بازدید : ۸۵۷