در سپتامبر 2014 قیمت جهانی محصولات پتروشیمی کاهش یافت

در سپتامبر 2014 قیمت جهانی محصولات پتروشیمی کاهش یافت
(سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳) ۱۳:۰۲

قیمت محصولات پتروشیمی جهان در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی نسبت به ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت سه درصد کاهش یافت.

به گزارش نیپنا به نقل از پایگاه خبری مارکت واچ از لندن، بر اساس تازه ترین گزارش ماهانه شاخص جهانی پتروشیمی پلاتس  (PGPI)، در پی کاهش قیمت های انرژی در بخش های بالادستی، قیمت محصولات پتروشیمی در بازار سه هزار میلیارد دلاری پتروشیمی در ماه سپتامبر به روند کاهشی خود ادامه داد.

پی جی پی آی سبدی متشکل از هفت نوع محصول پتروشیمی است که به وسیله پلاتس، یک موسسه جهانی انرژی، پتروشیمی و منبع بزرگ فراهم کننده اطلاعات بازار فلزات و یک مرجع قیمتی منتشر می شود.

شاخص پتروشیمی جهانی پلاتس در ماه سپتامبر 43 دلار یا سه درصد کاهش یافت و به هزار دلار و 384 دلار برای هر متریک تن رسید.

بر اساس مقایسه سالانه، قیمت های جهانی پتروشیمی در مقایسه با مدت مشابه سپتامبر 2013 با کمتر از یک درصد کاهش روبرو بوده است.

جیم فاستر، مدیر تحریریه بخش تجزیه و تحلیل حوزه پتروشیمی با بیان این که دو عامل بر کاهش قیمت های جهانی پتروشیمی تاثیر گذار بوده اند، گفت: نخست، قیمت های نفت خام و نفتا هر دو با کاهش روبرو شدند که این سبب کاهش هزینه تولید محصولات پتروشیمی شد و دوم این که قیمت های محصولات پتروشیمی برای خریداران به دلیل کاهش تقاضا و افت فروش، بسیار بالا رفته است.

محصولات  پتروشیمی برای استفاده در تولید پلاستیک لاستیک ، نایلون ، مواد مورد نیاز تولیدات مصرفی ، صنایع بسته بندی ، تولیدات صنعتی ، ساخت و ساز ، صنعت تولید دارو ، صنعت هوا و فضا ، الکترونیک و تمامی صنایع تجاری استفاده می شود.

قیمت اولفین ها، گروهی از هیدروکربنهای ترکیبی که تشکیل دهنده بسیاری از مواد پتروشیمی برای کالاهای مصرفی روزمره هستند، در ماه سپتامبر با اندکی کاهش روبرو شد.

قیمت های جهانی اتیلن و پروپیلن در ماه سپتامبر به دلیل کاهش قیمت های نفتا، یک درصد کاهش یافت.

قیمت پلی اتیلن، پلمیری که برای تولید اتیلن استفاده می شود، در ماه سپتامبر سه درصد کاهش روبرو شد در حالی که قیمت های پروپیلن در دوره مورد بررسی دو درصد کاهش یافت.

قیمت آروماتیک ها، گروهی ازهیدروکربنهای معطر با حلقه های بنزن که برای تولید محصولات مختلف پتروشیمی استفاده می شود، در ماه سپتامبر به دلیل افت تقاضای بخش های پایین دستی با کاهش خیره کننده ای روبرو شد.

منابع بازار اعلام کردند که روند تغییر قیمت ها سریع بوده است و این اوضاع سودآوری محصولات پایین دستی  را تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس این گزارش، افت 9 درصدی قیمت های بنزن در ماه سپتامبر، بیشترین کاهش در میان واحدهای شاخص پتروشیمی جهانی پلاتس به شمار می رود.

پاراکسیلن در ماه سپتامبر دومین کاهش بزرگ را تجربه کرد و قیمت این  ماده با هفت درصد افت به هزار و 207 دلار برای هر متریک تن رسید.

قیمت تولئین نیز با چهار درصد کاهش در ماه سپتامبر به میانگین هزار و 80 دلار برای هر متریک تن رسید.

کاهش قیمت در بازارهای جهانی پتروشیمی همزمان با عملکرد پیچیده بازارهای جهانی سهام در ماه سپتامبر رخ داده است.

شاخص بازار سهام لندن (FTSE) در ماه سپتامبر سه درصد، در حالی که میانیگن صنعتی داوجونز(DJIA)  در دوره مورد بررسی کمتر از یک درصد کاهش یافت و در این میان شاخص نیکی 225 (Nikkei 225)  در دوره مورد بررسی پنج درصد افزایش یافت.

 

 

 

 

 

تعداد بازدید : ۸۳۴