شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران باید برای توسعه تقویت شود

شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران باید برای توسعه تقویت شود
(یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳) ۱۴:۱۹

مدیرعامل اسبق پتروشیمی تندگویان گفت: توسعه پتروشیمی قاعدتا باید از طرف خود وزارت نفت باشد، اینکه اکنون توسعه این صنعت به دست بخش خصوصی افتاده، اصلا رویکرد مناسبی نیست.

بهرام دیلفانیان افزود: بخش خصوصی در توسعه کاری انجام نمی دهد و فقط منافع خودش را دنبال می کند، بازده کوتاه مدت مالی و افزایش درآمد محور فعالیت بخش خصوصی است و این بخش فقط به فکر فروش و سودآوری تولید است نه توسعه صنعت.

این کارشناس صنعت پتروشمی با بیان اینکه بایستی توسعه پتروشیمی در دست دولت بماند، گفت: خوراک واحدهای بالادستی پتروشیمی توسط وزارت نفت تأمین می شود، از اینرو تأمین خوراک می تواند ابزار مناسبی در دست دولت باشد تا توسعه را با آن رقم بزند.

وی ادامه داد: یا باید بودجه ای برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تعیین شود که به نمایندگی از دولت، توسعه را در دست بگیرد و طرح های نیمه تمام را تکمیل کند و یا دولت از ابزار تأمین خوراک، برای الزام یا تشویق در توسعه استفاده کند.

دیلفینیان در تشریح راهکار استفاده از ابزار خوراک برای توسعه، اذعان داشت: در قراردادهایی که برای تأمین خوراک بین مجتمع های پتروشیمی و وزارت نفت بسته می شود، وزارت نفت می تواند شرط لزوم توسعه را به صورت الزام در قرارداد بیاورد و یا اینکه دولت اعلام کند هر واحد پتروشیمی که اقدام به توسعه کرد و در راه توسعه مجتمع پتروشیمی خود سرمایه گذاری کرد، از تخفیف در دریافت خوراک برخوردار شود و به نوعی سیاست های تشویقی برای توسعه با ابزار تأمین خوراک، اجرایی شود.

این مدیر سابق صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: اگر به همین منوال شرایط باقی بماند و منتظر باشیم شرکت های خصوصی و غیردولتی که مجتمع های پتروشیمی به آنها واگذار شده بیایند و این صنعت را توسعه دهند، بی دلیل معطل مانده ایم چرا که بخش خصوصی که درآمدزایی مورد نظر خود را داشته باشد، پیگیر توسعه نیست.

دیلفینیان تصریح کرد:‌ دولت می تواند از طریق خوراک اعمال قدرت کند، بالاخره بعد از واگذاری های شتاب زده شرکت های پتروشیمی، ابزار تأمین خوراک تنها ابزار باقی مانده در دست دولت است که بتواند سیاست های توسعه ای خود را با آن دنبال کند، اعمال الزام و یا اعمال سیاست های تشویقی برای توسعه از طریق خوراک موثر است اما آن طور که باز بودن دست دولت در توسعه می تواند موثر باشد، استفاده از سیاست های تشویقی و تنبیهی تأثیر گذار نیست.

وی افزود: به نظر من بهترین حالت این است که به شرایط گذشته در مورد توسعه صنعت پتروشیمی بازگردیم، یعنی دولت بودجه اختصاصی برای وزارت نفت بذارد، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران باید تقویت شود و برای توسعه رأسا با بودجه مشخص خود اقدام کند.

 

تعداد بازدید : ۲,۵۵۴