مدیرعامل بانیار : مواد اولیه با ارز آزاد، واردات با ارز مبادله ای ؟!

مدیرعامل بانیار : مواد اولیه با ارز آزاد، واردات با ارز مبادله ای ؟!
(یکشنبه ۲۶ اَمرداد ۱۳۹۳) ۱۵:۴۲

مدیرعامل بانیار می گوید که در حالی که مواد اولیه را به قیمت آزاد تهیه می کند ، با رقبایی دست و پنجه نرم می کند که برای واردات کالاهای خود از ارز مبادله ای استفاده می کنند و این امر رقابت را دشوار و گاه غیر ممکن می کند.

مهندس نیازی ، مدیرعامل شرکت امیدوار است که به زودی محصولاتش جایگزین قطعی محصولات وارداتی شوند . به کفته وی ، سالانه حدود 250 میلیون دلار  محصول EPS وارد ایران می شود.

 

شرکت بانیار اولین تولید کننده پلی استایرن انبساطیEPS)) دیر سوز در ایران است که با هدف گذاری تامین 70 درصد از نیاز داخلی کشور تاسیس شده است به چه کشورهایی صادر می کنید ؟

محصولات بانیار در حال حاضر به کشور های مختلفی  نظیر ترکیه ،کشور های آسیای میانه،اکراین  وعراق صادر می شود.

 

اصلی ترین گروه مشتریان شما چه کسانی هستند ؟

 با توجه به اهمیت روش سبک سازی در سازه ها ، شرکتهای فعال در تولید قطعات صنعت ساختمان  ونیز تولید کنندگان قطعات بسته بندی عمده مشتریان ما هستند.

 

به نظر شما چرا  وضعیت صادرات در  این صنعت توسعه مطلوبی پیدا نکرده است ؟

ایجاد کیفیت مطلوب در تولید ، همراه با قیمتی منطقی وقابل رقابت نکته مهمی در رشد اقتصادی یک شرکت دارد. توسعه ای که در قالب این مفاهیم پیاده نشود، پایدار نخواهد بود. بعد از ایجاد کیفیت،استفاده از تکنیک های مدرن بازاریابی  وفروش که مبنای اعتماد متقابل  وهمکاری بلند مدت باشد، باعث شکوفایی اقتصادی شرکت ها می شود.

 

مهمترین چالش های بازار در حال حاضر چیست ؟

ایجاد توان رقابتی با وارد کنندگان EPS  مهمترین چالش فعلی بازاراست. متاسفانه اخیرا تصمیماتی مبنی بر عرضه خوراک شرکت های پتروشیمی با  ارز آزاد صورت گرفت که ضربه سنگینی به شرکت های پایین دستی وارد کرد. از طرف دیگر تجار، مشابه همین کالا را با عرض مبادله ای وارد می کنند. در نتیجه این شرکت می بایستی مواد اولیه تولیدات خود را با ارز آزاد تهیه کند و محصول خود را جهت رقابت با واردات با ارز مبادله ای به فروش برساند.در واقع محصولات وارداتی با ارز مبادله ای مهمترین چالش پیش روی ماست.

روشن است که این سیاست به هیچ عنوان در راستای حمایت از تولید داخلی نیست وباعث سلب اعتماد سرمایه گذاران داخل خواهد شد. انتظار داریم نهاد های کشور با چشمی بازتر به این مساله وعواقب این تصمیم نظاره کنند وتعادل اقتصادی کشور را به حالت طبیعی و تعادلی برگردانند.

 

نقش اتحادیه ها و تشکل های صنفی را  در توسعه صنعت چگونه می بینید ؟

اتحادیه ها به عنوان نهادی برای برقراری ارتباط موثر بین تولید کنندگان و نهاد های حمایتی از تولید کنندگان عمل میکنند. با توجه به اختیارات حقوقی اتحادیه ها و اصناف، پیگیری مشکلات شرکت با همکاری آنها موثر تر واقع شده است.

 

چه ویژگی متمایزی برای محصولات خود قایل هستید ؟

محصولات شرکت ما از نوع دیر سوز است ، به طوری که در هوای معمولی نمیتواند به عنوان محیطی برای فرآیند اشتعال عمل کند.  میزان پنتان بالا ، استفاده ازاستاندارد های جهانی و نیز تولید گرید های مختلف متناسب با نیاز بازار داخلی از دیگر ویژگی های مهم محصولات تولیدی این شرکت محسوب می شود.

 

از ایران پلاست 2014 چه انتظاری دارید ؟

گمان می کنم که نمایشگاه فرصتی برای کم کردن فاصله میان فعالان و مسوولان است و انتظار داریم تولید کنندگان زمان بیشتری در اختیار داشته باشند تا با مسئولان صنعت دیدار کرده  ومشکلات خود را بیان کنند. از برگزار کنندگان انتظار دارم تا  تمهیدات لازم را برای چنین جلساتی  در طول نمایشگاهفراهم نمایند.

بی شک مهمترین نقش آفرینی ایران پلاست ایجاد فضای هم اندیشی بین تولید کنندگان  و مصرف کنندگان خواهد بود.

تعداد بازدید : ۳,۶۷۹