میزگرد مفصل بندی کابل های فشار قوی برق توسط کارشناسان پتروشیمی فجر

میزگرد مفصل بندی کابل های فشار قوی برق توسط کارشناسان پتروشیمی فجر
(چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳) ۱۳:۴۹

در میزگردی با حضور مهندسان برق پتروشیمی فجر؛ مفصل بندی کابل های فشار قوی توسط کارشناسان داخلی مناسب ارزیابی شد.

تاسیسات برق تاثیر مهمی در روند تولید پایدار شرکت های پتروشیمی دارد و دستیابی به این مهم، مستلزم بالا بردن ضریب اطمینان برق از طریق رعایت عواملی همچون استفاده از تجهیزات استاندارد و به کارگیری نحوه نصب مناسب است.

اواخر سال گذشته بود که خبر «مفصل بندی کابل های فشار قوی برق توسط کارشناسان پتروشیمی فجر» منتشر شد و نقطه عطفی بود در نصب و نگه داری تاسیسات برقی این مجتمع. با این کار در صورت معیوب شدن کابلهای 132 کیلو ولت منطقه، در زمانی کمتر از20% نسبت به گذشته رفع اشکال می شوند و بسیاری از مشکلات تامین برق مجموعه شرکتهای پتروشیمی در مواقع اضطراری رفع می شود.

از این رو برای بررسی این موضوع، روابط عمومی شرکت پتروشیمی فجر، در میزگردی با حضور محمود صمدیار؛ سرپرست تعمیرات برق نیروگاه ، رحیم قاسمی؛ کارشناس ارشد اداره مهندسی برق، ذبیح الله یوسفی؛ کارشناس ارشد تعمیرات برق، پیمان محمدی؛ مدیر پروژه خط و پست فجر و تورج طاهری به اهداف و دستاوردهای این اقدام پرداخته است.

محمود صمدیار؛ سرپرست تعمیرات برق نیروگاه در این باره بیان کرد: مفصل بندی کابل های برق فشار قوی توسط کارشناسان خارجی علاوه برهزینه بر بودن، از نظر زمانی نیز به صرفه نبود و خسارتهای زیادی را بر ما تحمیل می کرد؛ از این رو با تکیه بر توانایی و مهارت کارشناسان داخلی برآن شدیم تا این کار را در مجتمع پتروشیمی فجر به انجام برسانیم.

وی افزود: عدم رعایت استانداردها، تمیزی سطح کار، جزئیات نصب، نداشتن شناخت و اطلاعات کافی از کابل های 132 ولت همه مواردی هستند که ممکن است منجر به بروز حادثه در این مفصل ها شوند.

 

صمدیار خاطرنشان کرد: در این فصول که مصرف برق بالا می رود، این مجتمع مسئول تامین برق منطقه هم می شود و این امر مستلزم پایداری و اطمینان بالا است که با این اقدام مهندسان شرکت پتروشیمی فجر محقق شده است.

رحیم قاسمی؛ کارشناس ارشد اداره مهندسی برق نیز گفت: مفصل های تعمیم داده شده نسبت به مفصل های قبلی بهتر بوده و تاکنون مشکلی نداشته اند. در واقع این کار در گذشته خارج از سازمان انجام می شد که هزینه های زیادی را نیز در برداشت اما اکنون نه تنها در بسیاری از هزینه ها صرفه جویی شده بلکه سرعت کار نیز بالاتر رفته است.

وی با بیان اینکه این مهارت در ولتاژهای دیگر قابل انتقال به سایر شرکتهاست، افزود: اگر دچار قطعی برق شویم برق یک مصرف کننده عادی قطع نشده است بلکه با یک یا چند کارخانه طرف هستیم و با کلی مشکلات مواجه می شویم. این مفصل های فشار قوی از جایگاه بسیار مهمی برخوردارند. شبکه  برق پتروشیمی فجر به گونه ای است که قابلیت تبادل توان با پست ماهشهر را دارد و در اکثر مواقع پیک بار شبکه، شرکت فجر توان مورد نیاز را تامین می کند. این امر سبب شده قابلیت اطمینان و پایداری بالا رود.

دکتر پیمان محمدی؛ مدیر پروژه خط و پست فجر با اشاره به عوامل پایداری اظهار کرد: پایداری در تامین برق به چند عامل مهم بستگی دارد که از جمله آنها استفاده از تجهیزات ساختار برق استاندارد و نحوه نصب مناسب است. در شرکت پتروشیمی فجر موفق شدیم ساختار شبکه با قابلیت اطمینان بالا ایجاد کنیم و اتصال نیروگاه ها را از طریق یک پست 400کیلو ولت تامین کردیم. همچنین در تاسیس و احداث از تجهیزات با استاندارد بالا استفاده شد.

وی تصریح کرد: مفصل بندی کابل های  برق  فشار قوی 132 کیلو ولت در دهه گذشته  توسط کارشناسان خارجی انجام می شد و در کشور، تنها  دو تن از کارشناسان شرکت توانیر توانایی انجام این کار را داشتند که از خدمات آنها استفاده می شد. اکنون این کار توسط مهندسان داخلی شرکت انجام شده و تاکنون عملکرد این مفصل ها را مناسب و مثبت ارزیابی می کنم. این ابتکار پتروشیمی فجر در سطح وزارت نفت منحصر به فرد است.

ذبیح الله یوسفی؛ کارشناس ارشد تعمیرات برق در این باره گفت: هرچه سطح ولتاژ بالاتر رود، الزامات عایقی آن نیز بالا می رود. پیش از این یک شرکت آلمانی نوع خاصی از مفصل ها را ایجاد می کرد اما این مفصل ها با محیط آبشاری منطقه سازگار نبوده و طی دوره های زمانی کوتاه دچار بی برقی می شدیم. بد نیست بدانید به ازای هر بار قطع شدن برق، پتروشیمی فجر به عنوان شرکت تامین کننده یوتیلیتی دیگر مجتمع ها، جریمه ها و هزینه های بسیار سنگینی را متحمل می شد.

وی افزود: از این رو برآن شدیم که این مفصل ها را بومی سازی کنیم و تاکنون به کمک مهندسان داخلی پتروشیمی فجر، 9مفصل جایگزین مفصل های قبلی شدند.

به گفته وی؛ این توانایی قابل انتقال است و هر شرکت و مجموعه ای که مایل به استفاده از این دانش باشد، می تواند توسط مهندسان ما آموزش ببیند.

تورج طاهری نیز در این باره گفت: هدف از انجام آن در واقع بهبود ارتباط بین شبکه های برق نیروگاه های ناحیه یک و ناحیه دو پتروشیمی فجر  وشبکه سراسری و برق رسانی به تمام مجتمع های پتروشیمی منطقه است.

وی افزود: دیگر نیازی به نیروهای خارجی و صرف هزینه های بالا برای مفصل بندی کابل های فشار قوی برق نیست و این کار را می توان برای همه مجتمع های صنعت پتروشیمی، توسعه داد.

طاهری ضمن تشکر از اعتماد مدیریت شرکت پتروشیمی فجر به توانایی های کارشناسان داخلی، خاطرنشان کرد: این کار ارزشی، حاصل تلاش مجموعه همکاران در پتروشیمی فجر است.

 

روابط عمومی پتروشیمی فجر

تعداد بازدید : ۲,۶۰۱