افق های طلایی توسعه در پی لغو تحریم پتروشیمی

افق های طلایی توسعه در پی لغو تحریم پتروشیمی
(دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳) ۱۵:۴۰

افق توجه به توسعه و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور بسیار روشن و درخشان است و با درایت دیده شده از تیم سیاست خارجی کشور و همچنین اراده قوی در مجموعه وزارت نفت در دولت یازدهم این همکاری مکمل به بهترین شکل در حال انجام است و تمامی خدمتگذاران در صنعت پتروشیمی کشور با امید به آینده روشن و لغو دائم محدودیت ها از صنعت پتروشیمی کشور امیدوارانه به این افق طلایی می نگرند .

بعد از توافق ایران و غرب بر سر مسئله هسته ای  در مذاکرات ژنو ، برای گام نخست ، لغو تحریم های اعمال شده بر صنعت پتروشیمی کشور بعنوان  بخشی از  تعهدات طرف غربی  در متن بیانیه نهایی لحاظ گردید . هر چند این تعهدات به طور موقت و برای یک دوره شش ماهه است اما همین مقدار نیز باعث دمیدن روحی تازه به کالبد تب کرده صنعت پتروشیمی کشور گردید . محدودیتی که  در پی تحریم های ظالمانه غرب علیه کشورمان سبب شده بود مشتریان خارجی محصولات پتروشیمی از بیم مجازات های امریکا و اتحادیه اروپا و سازمان ملل ، رغبتی به خرید محصولات با کیفیت پتروشیمی ما نداشته باشند و  از سوی دیگر تحریم های وضع شده بر کشتیرانی نیز این مشکلات را دو چندان می کرد و باعث می شد در صورت یافتن خریداری برای محصولات ما ، انتقال و فرستادن محموله ها با دشواری بسیار انجام گیرد. به ناچار می بایست از طرق دیگر محصولاتمان را زیر قیمت واقعی به فروش می رساندیم  که این خود کشور را  از میلیون ها دلار درآمد سالانه محروم می ساخت . 

اینک که تیم دیپلماسی کشور با تدبیر و مصلحت بعد از ده سال مذاکرات فرسایشی با دول غربی به توافقی مرحله ای دست یافته اند، صنعت پتروشیمی کشور خرسند از لغو تحریم  ها صادرات خود را از سر خواهد گرفت و می تواند در همین مدت کوتاه شش ماهه نیز چند ملیارد دلار به خزانه ملی سرازیر کند. البته در همین دوره تحریم نیز این صنعت به رغم مشکلات فراوان و محدودیت ها  همواره بخش بزرگی از صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده بود بطوری که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران ، صادرات از گمرک بندر منقطه ویژه انرژی پارس در کنار بندر شهید رجایی در صدر میزان صادرات کشور قرار گرفته است . دراین  بین توجه مسئولین به توسعه در این صنعت سود آور و جلوگیری از خام فروشی می تواند به رشد شاخص های توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی نماید . جذب سرمایه گذاری خارجی در میدان عظیم پارس جنوبی و اجرای طرح های توسعه ای و همچنین شروع بهره برداری از میدان پارس شمالی می تواند درآمدهای ارزی فراوانی را نصیب کشور کند .

نباید فراموش کرد گسترش طرح های توسعه ای و توجه به صنایع پایین دستی نیازمند سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری است که دست یابی به آن بدون جذب منابع مالی خارجی و یافتن سرمایه گذار و شرکای بین المللی و بدون استفاده از تجربیات غول های صنعتی دنیا غیر ممکن  است و این نکته را نباید از یاد برد در کنار فعال بودن در عرصه اقتصادی و با توجه به موقعیت سیاسی و بین المللی خاص کشور ما به یک همنوایی و همکاری همه جانبه سیاسی و دیپلماتیک برای شکوفایی صنعت پتروشیمی کشور نیازمندیم. 

ما کارکنان صنعت پتروشیمی بخصوص شاغلین مناطق عملیاتی جنوب و منطقه پارس جنوبی این  انتظار و امید را داریم که برای همیشه حسرت دیدن پیشرفت های کشور دیگر بخصوص همسایه جنوبی و شریک بهره بردار ما از میدان پارس جنوبی را - که با سرمایه گذاری عظیمی که در این میدان مشترک گازی انجام داده است خود را به  صدر کشورهای ثروتمند دنیا با بالاترین میانگین تولید نا خالص ملی رسانیده است - از دل بزدایند و به توسعه صنعتی خود ببالیم .

در آخر اینکه  افق توجه به توسعه و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشور بسیار روشن و درخشان است و با درایت دیده شده از تیم سیاست خارجی کشور و همچنین اراده قوی در مجموعه وزارت نفت در دولت یازدهم این همکاری مکمل به بهترین شکل در حال انجام است و تمامی خدمتگذاران در صنعت پتروشیمی کشور با  امید  به آینده روشن و لغو دائم  محدودیت ها  از صنعت پتروشیمی کشور امیدوارانه به این افق طلایی می نگرند .
تعداد بازدید : ۱,۰۳۹