با توجه به افزایش نرخ خوراک پتروشیمی در سال آینده

سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی رونق می گیرد

سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی رونق می گیرد
(چهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۲) ۱۱:۳۵

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توسعه صنایع تکمیلی به عنوان محور توسعه، راهبرد صنعت پتروشیمی ایران است و پیش بینی می شود سال آینده در این بخش شاهد افزایش سرمایه گذاری ها باشیم.

به گزارش نیپنا، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی عصر روز گذشته (٢٠ اسفند) در آیین معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی، مبتنی بر مجتمع های خط لوله اتیلن غرب اظهار کرد: خط لوله اتیلن غرب فرصت مناسبی برای توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی است.

عباس شعری مقدم افزود: توسعه صنایع تکمیلی در مسیر خط لوله اتیلن غرب افزون بر جلوگیری از خام فروشی می تواند در اشتغال زایی نیز بسیار تاثیر گذار باشد و در سال آینده  حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران در صنایع پایین دستی به عنوان یک راهبرد مورد توجه قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: آماده هرگونه  همکاری و حمایت از بخش خصوصی هستیم.

شعری مقدم با بیان این که با توجه با افزایش قیمت خوراک مجتمع های پتروشیمی در سال ٩٣ فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری پتروشیمی ها در صنایع تکمیلی به وجود آمده است گفت: با شناخت کامل مشکلات و چالشها سرمایه گذاران با اطمینان بیشتری اقدام به سرمایه گذاری خواهند کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه رتبه ایران در شاخص کسب و کار ١٥٢ است که به هیچ عنوان شایسته نیست و باید با برنامه ریزی های دقیق و کلان صنایع تکمیلی را که عاملی برای ایجاد اشتغال است گسترش داد.

بر اساس این گزارش، ساخت خط لوله اتیلن غرب با مصوبه هئیت وزیران در سال ١٣٨١ با هدف توسعه مناطق کمتر توسعه یافته در دوره وزارت مهندس زنگنه در وزارت نفت آغاز شد و این خط از مبدا عسلویه تا آذربایجان غربی امتداد خواهد داشت.

طبق برنامه ریزی های انجام شده پتروشیمی کاویان، اتان دریافتی از پارس جنوبی را تبدیل به اتیلن کرده و به خط لوله اتیلن غرب تزریق می کند که این اتیلن از ١١ استان عبور کرده و خوراک ١٢مجتمع پتروشیمی ساخته شده یا در حال احداث با سرمایه گذاری ٨,٥ میلیارد دلار را تامین خواهد کرد.

خط لوله اتیلن غرب خوراک مجتمع های پتروشیمی واقع در استان های خوزستان، فارس، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، ایلام و همدان را تامین کند هرچند که هم اکنون پتروشیمیهای اروند و آریا ساسول نیز از اتیلن تولید شده در پتروشیمی کاویان استفاده می کنند.

قرار است پتروشیمی های لرستان و مهاباد که در امتداد این خط لوله قرار دارند به زودی به بهره برداری کامل برسند و همانند پتروشیمی های کرمانشاه و ایلام از اتیلن ارسالی از پتروشیمی کاویان بهره مند شوند.

بهره برداری از چند مجتمع پتروشیمی دیگر در غرب کشور از جمله پتروشیمی کردستان نیز می تواند تحول بزرگی را در رفع محرومیتها و اشتغال زایی در این منطقه ایجاد کرده و منجر به توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در غرب کشور شود که این رویداد، موجب ایجاد زیرساخت های توسعه ای در نقاط کمتر توسعه یافته کشور خواهد شد.

تعداد بازدید : ۱,۱۷۴