پژوهش در صنعت پتروشیمی به اوج رسیده است

پژوهش در صنعت پتروشیمی به اوج رسیده است
(سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲) ۱۳:۱۸

همایش تجلیل از منتخبین برتر پژوهش و فناوری پتروشیمی به مناسبت هفته پژوهش روز 25 در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این  همایش  گفت: معتقدم نباید پژوهش را به فناوری محدود کرد بلکه پژوهش باید در تمام ابعاد زندگی ما حضور داشته باشد.

مهندس شعری مقدم با بیان اینکه باید مرتب در کارها پژوهش کنیم و ببینیم چطور می توانیم کارمان را بهتر انجام دهیم افزود: پژوهش حتی در زندگی روزمره و شخصی ما هم باید وجود داشته باشد.

وی ضمن اظهار امیدواری بر همه گیر شدن پژوهش گفت: من از همه مدیران و همکارانم خواهش می کنم که یک بخش پژوهش در کارهایشان داشته باشند تا فرآیندهای مربوط به کارشان را پژوهش کند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی وی افزود : چند سال پیش در مراسم بازنشستگی خود و تعدادی از همکارانم عرض کردم در 47 سالی که در خدمت صنعت پتروشیمی بودم شکوفایی و طلوع صنعت را ­دیدم و حالا هم که دارم می­روم شاهد غروب آن هستم، ولی واقعیت این است که در زمینه پژوهش کار برعکس اتفاق افتاده است و اکنون پژوهش می­درخشد و در صنعت پتروشیمی به اوج رسیده است.

وی به تاریخچه تاسیس شرکت پژوهش و فناوری و روند رو به رشد آن اشاره کرد و افزود: روزی داشتن پایلوت برای ما آرزو بود ولی امروز دهها پایلوت داریم.

شعری مقدم به بازدید از مرکز پژوهش و فناوری تهران اشاره  کرد و افزود: خوشحالم که اکنون می­بینم پژوهش در صنعت پتروشیمی در موقعیت افتخارآمیزی قرار گرفته است.

وی افزود: دنبال روشی هستیم که بتوانیم نتیجه دانش تولید شده در پژوهش و فناوری را تجاری و به ثروت تبدیل کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: البته باید روش هایی هم پیش بینی کرد که بخشی از این ثروت به خود پژوهشگران بازگردد.

 

دکتر مقدم:  پتروشیمی محور توسعه صنعت کشور

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت در این همایش با اشاره به حضور نیروهای  ارزشمند و توانایی­ در شرکت پژوهش و فناوری گفت: علی رغم مزیت های که داریم در زمینه سیاست ها و ساختارها با مشکلاتی روبرو هستیم که با رفع آنها می توانیم جهش بزرگی انجام دهیم.

دکتر مقدم به وجود منابع عظیم هیدروکربونی کشور اشاره کرد و افزود: شکی نیست که اگر بخواهیم از منابع هیدروکربونی بالاترین ارزش افزوده را کسب کنیم ، باید صنعت پتروشیمی را گسترش دهیم.

مقدم با بیان اینکه فقط بحث ساخت یک واحد تولیدی  نیست بلکه بحث حداکثر بهره وری است افزود: کشورهایی مثل فرانسه که خیلی دور هستند و حتی یک قطره نفت هم ندارند مجموعه های بین­المللی مثل توتال را راه اندازی کردند و به همه کشورها خدمات می دهند و ارزش افزوده­ای که از دانش فنی و صدور کالاها  و تجهیزات بدست می­آورند از میزان فروش نفت ما بیشتر است.

وی افزود: کشوری مثل نروژ که نفت هم دارد تولید نفتش روز به روز کاهش پیدا می­کند اما صدور خدمات فنی و مهندسی اش در حال گسترش است و بدین ترتیب ارزش افزوده اش بالا می­رود. بنابراین ما باید یک تفکر برون نگر داشته باشیم تا بتوانیم جایگاهی برای خودمان داشته باشیم. بتوانیم به نوعی صدور خدمات فنی و مهندسی داشته باشیم.

دکتر مقدم با اشاره به سخنان رئیس جمهور در زمینه پژوهش افزود: پژوهش و فناوری باید تقاضا محور شود و کار پژوهشی که نتواند منجر به حل مشکلات جامعه و ارتقاء جامعه شود فایده ای ندارد.

 

جوکار: پژوهش  و فناوری رقیب شرکت های دانش بنیان جهانی  

سرپرست شرکت پژوهش و فناوری هم در این همایش از آغاز همکاری با 44 دانشگاه در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد و افزود: پیش از این کاتالیست برای ما یک جعبه سیاه و مبهم بود  ولی اکنون از میان 113 کاتالیست صنعت نفت آماده سازی 76 مورد به شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی واگذار شده است و ما هم قول داده ایم تا پایان سال 93 آنها را تجاری کنیم.

مهندس جوکار  با ابراز خوشحالی از اینکه  تاکنون شکستی در کاتالیست­هایی که در صنعت تست کرده­ایم، نداشتیم افزود: در گام اول توانستیم کاتالیست BASF را در پتروشیمی بندرامام جایگزین کنیم و بعد هم کاتالیست مشابه یک شرکت امریکایی را در پتروشیمی خوزستان  جایگزین کردیم. و از موفقیت های بعدی ما هم تست  کاتالیست THSدر پتروشیمی های مارون و امیرکبیر بوده است.

جوکار افزود: شرکت پژوهش و فناوری رقیب سرسختی برای شرکت های دانش بنیان خارجی است که تاکنون به ما لیسانس می­دادند.

 

 

تعداد بازدید : ۲,۷۸۹