مدیرعامل پتروشیمی بندرامام:میزان استایرن تخلیه شده نمی تواند عامل مرگ ماهیان باشد/محیط زیست علت اصلی مرگ آبزیان را بررسی کند

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام:میزان استایرن تخلیه شده نمی تواند عامل مرگ ماهیان باشد/محیط زیست علت اصلی مرگ آبزیان را بررسی کند
(دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲) ۰۸:۴۰

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام گفت: بررسی ها و آزمایش های کارشناسی نشان داد نشت استایرن پتروشیمی بندرامام عامل مرگ ماهیان خورموسی نبوده است و سازمان حفاظت محیط زیست باید عامل اصلی را مشخص کند.

مهندس رضا امیری افزود: براساس استاندارد، وقتی استایرن به میزان 2650 میلی گرم در هر کیلوگرم برسد می تواند عامل مرگ موجودات زنده و آبزیان شود اما میزان استایرنی که وارد دریا شده است، زیر 50 میلی گرم در هر کیلوگرم است و این مقدار اصلا نمی تواند عامل مرگ موجودات زنده و آبزیان شود.

امیری با بیان اینکه پتروشیمی بندرامام همواره به حفظ محیط زیست پایبند است افزود: در مواردی که مشکلات ناخواسته هم پیش می آید این مجموعه سعی می کند با تدابیر مناسب از آسیب رسیدن به محیط زیست جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه همزمان با وقوع این حادثه موضوع از طریق پتروشیمی بندرامام به اداره محیط زیست شهرستان ماهشهر اطلاع داده شده است و مدیران منطقه ای در محل رویداد حاضر شدند افزود: اگر  مسئولان محیط زیست ابتدا علت دقیق حادثه را کارشناسی می کردند و بعد نسبت به اعلام سراسری آن اقدام می کردند این اشتباه در اطلاع رسانی رخ نمی داد.

امیری گفت: البته بررسی های ما نشان می دهد که مرگ و میر ماهیان یک ساعت قبل از نشت استایرن روی داده است که لازم است این موضوع هم توسط سازمان حفاظت محیط زیست بررسی شود.

امیری افزود: از این منظر لازم است دوستان حفاظت محیط زیست در بیان مواردی از این دست از منظر علمی دقت بیشتری کنند و پس از بررسی های علمی نسبت به اعلام عمومی اقدام کنند تا زمینه تشویش اذهان عمومی پیش نیاید.

وی نحوه نشت استایرن را هم شرح داد و افزود : پتروشیمی بندرامام استایرن را برای مصرف داخلی با تانکر از پتروشیمی پارس وارد می کند. در روز حادثه در محل ورودی تانکرها به مجتمع، مشخص می شود که یک تانکر نشتی جزئی دارد که با حضور HSE در محل این تانکر خارج از نوبت به محل تخلیه منتقل می شود و محتویات آن سریعا به مخزن تخلیه می شود. این فرایند حدود یک ساعت و نیم طول می کشد که در این مدت حدود 50 لیتر استایرن در محیط تخلیه شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه به زودی قرارداد تغییر فرایند واحد کلرآلکالی مبادله می شود افزود: به علت محدودیت های بین المللی، تغییر فرایند این واحد کمی طولانی شده است اما خوشبختانه با رفع موانع این قراداد به زودی مبادله می شود.

وی افزود: از سوی دیگر تا زمان انجام این تغییر، فرایند قبلی هم تحت کنترل است و میزان جیوه خروجی واحد مرتب کنترل می شود و در فرایند خوداظهاری در اختیار سازمان محیط زیست قرار می گیرد.

تعداد بازدید : ۲,۵۴۲