شماره 28

کال کباب گیلانی

کال کباب گیلاني
(دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸) ۲۰:۴۹

کال کباب یکی از پیش غذاهای پرطرفدار گیلانی است. طرز تهیه کال کباب گیلانی و اصیل کمی وقت‌گیر است.کال کباب را به عنوان مزه یا چاشنی در کنار دیگر غذاهای شمالی مانند ماهی شکم پر، باقلا قاتق، چغرتمه، کباب ترش و ... میل می‌کنند.

مواد لازم برای درست کردن این پیش غذا:
1- بادمجان کبابی:یککیلوگرم
2- سیرله شده:1 بوته
3- گردوی آسیاب شده:1پیمانه
4- آب انار ترش:1پیمانه
5- دانه انار ترش: نصف پیمانه
6- سبزی معطر: (چوچاق، نعناع، خالواش)سه تا چهار قاشق غذا خوری
7- نمک و گلپر: به مقدار لازم
(چوچاق، یک سبزی شمالی است که می توانید آن را در بازارهای محلی شمال پیدا کنید و از آنجایی که طعم عطرش خیلی زیاد است، فقط مقدار کمی از آن را در این غذا استفاده می کنیم.)
طرز تهیه کال کباب گیلانی
1. در دستور پخت اصیل گیلانی این غذا؛ انار، گردو، سبزی و سیر را در ظرفی سفالی به نام "نمکیار" می‌سایند. اما اگر این ظرف در دسترس شما نیست، مواد گفته‌شده را با گوشت‌کوب حسابی بکوبید و بعد از آنها استفاده کنید.
2. بادمجان‌ها را نیز خوب شسته، خشک کنید و سپس روی منقل، روی شعله گاز و یا داخل فر آنها را کبابی کنید.
3. وقتی بادمجان‌های کبابی آماده شدند، پوست آنها را گرفته و گوشت کبابی بادمجان‌ها را ساطوری یا له کنید، بعد نمک و گلپر را به ترکیب قبلی اضافه کنید.
کال کباب شما در این مرحله، آماده است. بهتر است روی ظرف آن را پوشانده و برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شده و حسابی مزه‌دار شوند.

نکاتی درباره تهیه کال کباب گیلانی
• خوشمزگی این پیش‌غذا، به مقدار سیر و سبزیجات محلی بستگی دارد.
• اگر این مقدار سیر برای شما زیاد است، مقدار آن را بسته به ذائقه خود کمتر کنید.
• اگر سبزیجات محلی در دسترس‌تان نیست، فقط از نعناع استفاده کنید.
• دانه‌های انار ترش، طعم عالی به کال کباب گیلانی می‌دهد، اما اگر در دسترس نیست می‌توانید آن را حذف کنید.
• بسیاری از افراد به جای آب انار ترش از رب انار استفاده می‌کنند که این کار، رنگ کال کباب را تیره می‌کند. در واقع، یکی از زیبایی‌های این پیش‌غذا؛ رنگ صورتی خوشرنگ آن است که با استفاده از رب انار، تیره خواهد شد، اما در نهایت، مزه خوبی خواهد داشت.

نمکیار چیست؟
نمکیار، نمیار یا مشت سنگ طرف سفالی یا گلی مخصوصی است که کمی گود و قطور است و زنان شمالی از آن برای ساییدن سبزی، گردو، دانه‌های انار، گوجه سبز، سیر و دلار (درار) استفاده می‌کنند. نمکیار یکی از سوغاتی‌های مخصوص گیلان است و می‌توانید در سفر به این استان، از بازارهای سنتی محلی گیلان، نمک یار وسنگ آن را که مشته نام دارد، تهیه کنید.
تعداد بازدید : ۳,۰۲۴