دماوند بازهم خریدار نداشت

دماوند بازهم خریدار نداشت
(سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵) ۱۴:۰۹

بلوک 80 درصدی پتروشیمی دماوند امروزسه شنبه (2 آذر ماه) درفرابورس عرضه شد و بازهم این بلوک بدون مشتری ماند و به فروش نرفت.

به گزارش خبرنگار نیپنا، بر اساس پیگیری های انجام شده از سازمان خصوصی سازی و نیز فرا بورس،امروز تعداد 10 هزار سهم پتروشیمی دماوند معادل 80 درصد سهام این شرکت روانه میز مزایده شد که بازهم با وجود کاهش قیمت، مانند عرضه های پیشین به فروش نرفت.
بر اساس این گزارش، پتروشمی دماوند به ارزش تقریبی ۹۲۰ میلیارد تومان وبا شرایط جدید امروز دوم آذر ماه برای ششمین بار عرضه شده بود.
گفتنی است که جعفر سبحانی مشاور رئیس کل سازمان خصوصی سازی دیروز درگفتگو با خبرنگار نیپنا، اظهارکرده بود: واگذاری سهام پتروشیمی دماوند از طریق شرکت فرا بورس ایران سه شنبه(2 آذر ماه) انجام خواهد شد و امید است که این بار خریداران بتوانند با توجه به شرایط جدید عرضه، سهام مورد نظر خود را خریداری کنند.
وی افزوده بود: مبنای فعالیت سازمان خصوصی سازی در عرضه های خود فروش است وهمکاری و تعامل برای تحقق خرید و فروشی عادلانه همواره مورد تاکید است و سهام پتروشیمی دماوند را شرکت هایی که پیشتر ابراز علاقه خود را برای خرید اعلام کرده اند می توانند با توجه به شرایط اعمال شده درششمین عرضه، فردا خریداری کنند.
سبحانی ادامه داده بود: امسال واگذاری‌های سازمان خصوصی به بخش خصوصی واقعی بوده است و بر اساس قانون باید بتوانیم برای تمامی شرکت‌های باقی ‌مانده تا سال پایان ۱۳۹۵ مزایده برگزار کنیم که اگر این اتفاق نیفتد با صلاحدید مجلس شواری اسلامی و مصوبه آن فرصت برای واگذاری آن شرکت‌ها یک سال دیگر تمدید خواهد شد.
کاهش 550 میلیارد تومانی ارزش سهام دماوند در ششمین عرضه
به گزارش نیپنا، مدیرعامل پتروشیمی دماوند، چندی پیش ازکاهش حدود 550 میلیارد تومانی ارزش خالص این شرکت در ششمین عرضه برای خصوصی سازی خبر داد وگفت: با توجه به مشکل واگذاری، این کاهش عرضه در راستای استقبال خریداران صورت گرفته است.
حسین شهریاری ، با تاکید بر اینکه 80 درصد سهام دماوند واگذار می شود، اظهار کرد: پس از مذاکرات با سازمان خصوصی سازی، ارزش خالص شرکت درششمین مرحله عرضه سهام که دوم آذرماه انجام می شود به جای 1720 میلیارد تومان، 1150 میلیارد تومان برآورد شده است که 80 درصد سهام ارزشی معادل 920 میلیارد تومان دارد.
وی با تاکید بر این که پس از تعیین تکلیف پتروشیمی دماوند، کارها سرعت بخشیده می شوند، تصریح کرد: فاز اول پتروشیمی دماوند با کمک مالی و حمایت های شرکت های منطقه از جمله پتروشیمی مرجان، پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی دنا، پتروشیمی سبلان و مخازن سبز عسلویه و با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشرفت کرده و تاکنون در فاز نخست 640 میلیون یورو سرمایه گذاری شده است و برای تکمیل فاز نخست به 500 میلیون یورو دیگر اعتبار نیاز است.
مدیرعامل پتروشیمی دماوند با تاکید بر این که پیش بینی می شود فاز نخست دماوند غیر از بخش آب در نیمه اول سال 96 به بهره برداری برسد، گفت: هم اکنون بخش بخار و یکی از توربین ها درمدار هستند.
به گفته شهریاری فاز نخست دماوند، تامین کننده 40 درصد ظرفیت نهایی است.
شهریاری درمورد ظرفیت دماوند یادآور شد: براساس ظرفیت پتروشیمی دماوند، این مجتمع می تواند 1960 مگاوات برق، 1800 تن بخار، 400 هزار متر مکعب در روز انواع آب، 500 هزار متر مکعب در ساعت اکسیژن و 50 هزار متر مکعب در ساعت هوای ابزار دقیق تولید کند.
وی همچنین درمورد فاز دوم دماوند نیز تاکید کرد: با توجه به این که احداث مجتمع های پتروشیمی در فاز 2عسلویه 3.5 تا 4 سال زمان می برند و اخداث فاز 2 دماوند به 2 تا 2.5 سال زمان نیاز دارد، کار اجرای فاز 2 این مجتمع پس از آغاز احداث پتروشیمی ها در فاز 2 و مشخص شدن وضعیت آن ها صورت می گیرد.
به گزارش نیپنا، سهام پتروشیمی در پنج مرحله واگذاری پیشین به دلیل ارزش بالا، خریدار نداشته است و پس از مذاکرات صورت گرفته با سازمان خصوصی سازی، 550 میلیارد تومان از ارزش پتروشیمی دماوند درعرضه سهام کاسته شده تا توان خرید متقاضیان بالا رفته و این مجتمع تعیین تکلیف شود.
هم اکنون دماوند که تامین کننده یوتیلیتی پتروشیمی است، به یکی از دغدغه های پتروشیمی های عسلویه تبدیل شده چرا که مجتمع های پتروشیمی با افزایش توان تولید و توسعه واحدها نیاز به یوتیلیتی بیشتر نیز دارند.



تعداد بازدید : ۱,۴۶۹