پیشرفت 75 درصدی بزرگترین واحد تولید متانول جهان

پیشرفت 75 درصدی بزرگترین واحد تولید متانول جهان
(چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۴) ۱۴:۲۵

پیشرفت فیزیکی پتروشیمی کاوه هم اکنون به مرز 75 درصد رسیده است.

به گزارش نیپنا، شرکت متانول کاوه با هدف احداث بزرگترین واحد تولید متانول در جهان با درجه کیفی A–A و ظرفیت 7000 تن در روز در بندر دیر واقع در بوشهر  تاسیس و در حال حاضر در فاز ساخت و ساز خود را پشت سر می گذارد.

سرمایه گذاری پتروشیمی متانول کاوه با تشکیل کنسرسیومی با عاملیت بانک تجارت و مشارکت بانکهای ملت ، تجارت و صنعت و معدن انجام می شود.

متانول مایعی شفاف و بی رنگ است که بطورگسترده در تولید انواع مختلف مواد شیمیائی همانند فرمالدئید, رزین ها,,DMEMTBE اسید استیک, حلالها, الفین ها و غیره... استفاده می شود. همچنین متانول را می توان بعنوان یک منبع انرژی پاک برای توربین ها اتومبیلها, سوخت بیلهای الکتریکی و غیره مورد توجه قرار داد. که ضمن سازگاری با محیط زیست دارای ارزش حرارتی بالا و موثری نیز است.

شرکت سوئیسی متانول کازاله به همراه شرکت فنی مهندسی پیدک با ملیت ایرانی و فعال در حوزه نفت و گاز و صنایع پتروشیمی بعنوان پیمانکار مهندسی اولیه، مهندسی جزئیات و تدارکات پروژه در این پروژه مشارکت دارند  و پیش بینی می شود تا پایان سال 2015 فاز اجرایی آن به اتمام برسد. ظرفیت فعلی کشور حدود 3.5 میلیون تن در سال است که در صورت اجراء اتمام این طرح ها بخصوص متانول کاوه در زمانبندی مقرر ظرفیت اسمی متانول کشور در سالهای آتی به حدود 20 میلیون تن در سال خواهد رسید.

مصرف فعلی کشور در حال حاضر حدود 230 هزار تن در سال است که عمدتاً در تهیه MTBE و فرمالدئید بکار می رود که با راه‌اندازی طرح های صنایع پتروشیمی (نظیر اسید استیک) و سایر صنایع پایین دستی این میزان به حدود 410 هزار تن در سال 1389 افزایش خواهد یافت .

ایران بدلیل بهره مندی از ذخایر عظیم گازی در صورت سرمایه گذاری در پروژه هائی نظیر  MTO/NTP برای تولید الفین ها از متانول می تواند پیشتاز باشد این طرح ها می تواند مصرف متانول داخلی را بشدت افزایش دهد.

کشورهای چین ، ژاپن ، کره جنوبی ، هند ، سنگاپور ، تایوان ، تایلند ، ترکیه ، اروپای غربی با جمع کل واردات 15 میلیون تن عمده ترین بازارهای هدف برای متانول صادرات خاور میانه  محسوب می گردند.

پیش از این ابراهیم عسگریان، مدیرعامل پتروشیمی متانول کاوه با اشاره به پیشرفت فیزیکی 75 درصدی فاز نخست این طرح گفته بود: در صورت حمایت دولت فاز دوم این پروژه پس از پایان کار در فاز نخست آغاز می شود.

وی از مراحل نهایی نصب و ساخت واحدهای یوتیلیتی، نصب راکتور و برجهای تقطیر و واحد نیروگاهی این طرح خبر داد و افزوده بود: با راه اندازی این طرح روزانه هفت هزار تن به تولید متانول کشور افزوده می شود.

تعداد بازدید : ۱,۶۳۳