در 3 ماه نخست امسال

صادرات محصولات پتروشیمی به بیش از 3 میلیارد و ششصد میلیون دلار رسید

صادرات محصولات پتروشیمی به بیش از 3 میلیارد و ششصد میلیون دلار رسید
(چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴) ۱۴:۰۱

ارزش صادرات محصولات پتروشیمی دربهار امسال 12 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار نیپنا، محصولات متنوع صادراتی پتروشیمی کشورمان از نظر وزنی 24.99 درصد از سهم کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد و در 3 ماه نخست امسال به 6263 هزار تن رسید ، همچنین از نظر ارزشی نیز با سهمی 33.34 درصدی سهم پتروشیمی ها از صادرات غیر نفتی به 3 میلیارد و ششصدو بیست و سه میلیون دلار  رسید .

همچنین ارزش ریالی محصولات صادراتی نیز 102.993 هزار میلیارد ریال بود.

بر اساس آمارهای گمرک ایران در سه ماهه اول امسال حجم تجارت خارجی ایران به 21 میلیارد و 214 میلیون دلار رسید و در این مدت، 10 میلیارد و 867 میلیون دلار انواع کالا از ایران به سایر کشورها صادر و در مقابل 10 میلیارد و 347 میلیون دلار نیز وارد کشور شد.

همچنین میزان وزنی کالاهای صادراتی کشورمان در مدت یادشده 25 میلیون و 61 هزار تن و میزان وزنی کالاهای وارداتی نیز 8 میلیون و 845 هزار تن بوده است .

بررسی تحلیلی تجارت خارجی ایران در بهار امسال نشان می‌دهد که همچنان تراز بازرگانی جمهوری اسلامی ایران مثبت و حجم صادرات بیشتر از واردات بوده است اما صادرات کشورمان 9 و 96 صدم درصد و واردات نیز 15 و 48 صدم درصد کاهش داشته است.

همچنین مقایسه میزان وزنی صادرات نسبت به واردات حاکی از آن است که صادرکنندگان ایرانی همچنان به صادرات مواد خام علاقمندند و کالاهای ساخته شده سهم کمتری را همچون سالهای پیش به خود اختصاص داده است.

این گزارش می‌افزاید، کارنامه تجارت خارجی ایران در بهار امسال حاکی از آن است که با وجود کاهش 32 درصدی صادرات میعانات گازی، جایگاه محصولات پتروشیمی بهتر شده و صادرکنندگان توانسته‌اند ارزش صادرات این محصول را در مدت یادشده 12 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دهند.

اقلام عمده کالاهای صادراتی

اقلام عمده صادرات در مدت مورد بررسی، شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش 576 میلیون دلار و سهم ارزشی 7 درصد، پروپان مایع شده به ارزش 383 میلیون دلار و سهم ارزشی 4 و 65 صدم درصد و قیر نفت به ارزش 363 میلیون دلار و سهم ارزشی 4 و 4دهم درصد بوده است .

 

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی

گرچه واردات از چین همواره با انتقادات شدیدی همراه بوده اما در مقابل کشور چین بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی نیز به‌شمار می‌رود. این کشور در بهار امسال 5 میلیون و 626 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 928 میلیون دلار از ایران وارد کرد. پس از این، کشور عراق قرار دارد. صادرات به عراق نیز در این مدت با 2ونیم درصد افزایش به یک میلیارد و 509 میلیون دلار رسید.

همچنین بیشترین افزایش صادرات در بهار امسال به کشور امارات متحده عربی و هند اختصاص دارد. امارات متحده عربی در این مدت یک میلیارد و 317 میلیون دلار انواع کالا از ایران وارد کرد و با 43 درصد افزایش نسبت به پارسال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

هند در رتبه چهارم قرار گرفت. صادرات ایران به هند در این مدت 729 میلیون دلار بود که 46 درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین افغانستان نیز 611 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرد و در رتبه پنجم قرار گرفت.

اقلام عمده واردات

این گزارش حاکی است، رتبه‌های نخست واردات کشورمان در این مدت به دو نهاده دامی و دو کالای اساسی اختصاص دارد.

در سال‌های گذشته نیز چنین بوده و رتبه‌های نخست واردات به این کالاها اختصاص داشته است. این کالاها به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش 356 میلیون دلار، برنج به ارزش 243 میلیون دلار، دانه گندم به ارزش 214 میلیون دلار و کنجاله سویا به ارزش 209 میلیون دلار هستند.

سهم این کالاها از کل واردات کشورمان در مدت یادشده 9 و 88 صدم درصد بوده است. این در حالی است که خودرو دیگر جایی در میان پنج قلم عمده وارداتی ندارد و جای خود را به یک کالای سرمایه‌ای داده است. ماشین‌آلات و دستگاه‌های به هم فشرده، شکل دادن یا قالب‌گیری سوخت‌های معدنی جامد، خمیرهای سرامیکی و سایر محصولات معدنی و ماشین‌های درست کردن قالب‌های ریخته‌گری از ماسه عنوان پنجمین کالای عمده وارداتی کشورمان در این مدت است که به ارزش 209 میلیون دلار وارد کشورمان شده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا

چین در بهار امسال عمده‌ترین کشور صادرکننده کالا به ایران بوده است. سهم این کشور از کل واردات کشورمان 2 میلیارد و 606 میلیون دلار بود. با این حال صادرات چین به ایران در مدت یادشده بیش از 6 درصد کاهش داشته است. امارات متحده عربی رتبه دوم را به خود اختصاص داده و در این مدت 2 میلیارد و 395 میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کرده که مجموع صادرات این کشور نیز با 25 درصد کاهش همراه بوده است.

رتبه‌های بعدی نیز به کره جنوبی، ترکیه و هند اختصاص دارد که هر یک از این کشورها به ترتیب 929 میلیون دلار، 782 میلیون دلار و 636 میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کرده‌اند که گرچه صادرات هند به ایران در این مدت با کاهش چشمگیری همراه بوده اما شاهد افزایش صادرات کره جنوبی و ترکیه به ایران هستیم.

تعداد بازدید : ۱,۴۵۳