معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

بهره برداری طرح های پتروشیمی فاز2 عسلویه مصداق بارز خواست "زنگنه" از توسعه است

بهره برداری طرح های پتروشیمی فاز2 عسلویه مصداق بارز خواست "زنگنه" از توسعه است
(سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳) ۱۱:۱۵

معاون مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: آنچه در طرح های پتروشیمی مستقر در فاز 2 عسلویه در حال وقوع است، مصادق بارز تحقق خواست مقام عالی وزارت نفت نسبت به دو برابر شدن ارزش تولیدات محصولات پتروشیمی در برنامه ششم توسعه است.

 

 به گزارش نیپنا؛ محمد حسن پیوندی در جمع خبرنگاران حاضر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به تاکید مهندس بیژن زنگنه، وزیر نفت مبنی بر افزایش درآمد پتروشیمی کشور از ٢٠ میلیارددلار به ٤٠ میلیارد دلار، گفت: واحدهای موجود در فاز ٢ عسلویه نقش زیادی در جهش دوم پتروشیمی ایفا می کنند.

پیوندی پتروشیمی را ترجمان دقیق شعار اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد و افزود: این صنعت با جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال در ٥٠ سال گذشته، نقشی بسزا در اقتصاد کشور داشته است.

وی تاکید کرد: مسلم است که صنعت پتروشیمی به عنوان موتور محرکه ی مولد اقتصاد کشور نقشی اساسی و محوری در رشداقتصادی، توسعه ی آتی صنایع کشور، افزایش صادرات غیرنفتی و تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور دارد لذا باید با  نگاه کلان و ملی، اجرای طرح های توسعه ای آن در جهت تبدیل پتانسیلهای بالقوه به بالفعل و حضور منطقی در بازارهای جهانی مدنظر قرار گیرد تا بتوان به عنوان یک عامل بازدارنده و یک اهرم و سلاح قدرتمند در تعاملات بین المللی و دفاع ملی از آن استفاده نمود. 

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تکیه طرحهای تازه پتروشیمی به ساخت داخل، گفت: به عنوان مثال ساخت ژنراتورها و برجهای تقطیر در واحدهای تازه پتروشیمی به بخش خصوصی داخلی سپرده شده است.

وی سهم کنونی تولید واحدهای پتروشیمی از منابع هیدروکربنها را ٥ تا ٧ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان هیدروکربن با تبدیل شدن به بیش از ٤٣ میلیون تن کالا حدود ٤٠ درصد از صادرات غیر نفتی ایران را تشکیل می دهد؛ این در حالی است که ٩٥ درصد هیدروکربورهای تولید شده در کشور به صورت خام صادر یا سوزانده می شود.

پیوندی سهام شرکتهای پتروشیمی را سکاندار بورس ایران برشمرد و گفت: هم اکنون چند سالی است که محصولات پتروشیمی از طریق بورس در کشور عرضه می شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، وجود خوراک، سواحل طولانی و نیروی انسانی را بزرگترین مزیت نیروی انسانی کشور اعلام کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته پیش بینی می شود تا سال ١٤٠٤ تولید محصولات پتروشیمی ایران از ١٨٠ میلیون تن فراتر رود.

وی گفت: هم اکنون مجتمع های پتروشیمی ایران به دلایل مختلف از جمله کمبود خوراک، فناوری و تجهیزات ٢٠ میلیون تن پایین تر از ظرفیت خود تولید می کنند و پیش بینی می شود که تا پایان سال آینده با افزایش تولید اتان در فازهای پارس جنوبی هشت میلیون تن از از این میزان جبران شود.

وی در مورد آخرین وضع واگذاری پتروشیمی دماوند، گفت: امیدواریم سازمان خصوصی سازی تکلیف واگذاری این پتروشیمی را هر چه سریعتر مشخص کند، ضمن آن که شرکت ملی صنایع پتروشیمی تمایل دارد تامین مالی این پروژه از طریق فاینانس چین انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که هم اکنون خصوصی سازی واقعی در طرحهای پتروشیمی فاز دوم عسلویه در حال اجراست، گفت: با بهره برداری کامل از این واحدها بیش از ٤٠ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.

پیوندی با بیان این که بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ساخت ١٢ توربین نیروگاه پتروشیمی دماوند تا پایان سال ٩٧ تمام می شود، گفت: تا پایان سال ٩٥ تعداد توربینهای نیروگاه این پتروشیمی به ٤ دستگاه می رسد.

وی به تدوین نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در این نقشه راه که در قالب ٦ جلد تهیه شده است، در باره مسائل مهمی همچون چگونگی پایان طرحهای نیمه کاره، ساخت واحدهای جدید و ایجاد صنایع تکمیلی پروپیلن محور برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به طرح پایلوت تبدیل متانول به پروپیلن در منطقه ماهشهر، گفت: خوشبختانه تاکنون متخصصان صنعت پتروشیمی توانسته اند درجه خلوص پروپیلن را در این پایلوت به بیش از ٩٥ درصد برسانند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به مذاکرات هسته ای ایران و ١+٥ اشاره کرد و گفت: در صورت رسیدن به توافق مطلوب ایران، شرکتهای خارجی زیادی آمادگی حضور و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران را دارند.

پیوندی در ادامه افزود: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با شرکت ملی نفت ایران، با ارسال اتان تولید شده در فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی به پتروشیمی کاویان، سال آینده این پتروشیمی به ظرفیت ٢ میلیون تن می رسد.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: تا پایان امسال با بهره برداری از واحدهای تازه، تولید محصولات پتروشیمی به ٤٣ میلیون تن می رسد.

تعداد بازدید : ۹۱۱
Loading