توسعه صنایع تکمیلی محور اقتصاد مقاومتی

توسعه صنایع تکمیلی محور اقتصاد مقاومتی
(شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳) ۱۳:۲۱

صنایع پائین دستی پتروشیمی همزمان با بخش های بالادستی می تواند با توجه به شرایط کنونی کشور و کاهش در آمدهای نفتی از خام فروشی جلوگیری کرده و مسیر را برای رشد اقتصادی کشور هموار کند.

امروز تمام کارشناسان اقتصادی بر این باورند که صنعت پتروشیمی ایران نقش مهمی در اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال دارد و سرمایه گذاری در این صنعت سبب جذب سرمایه های سرگردان و کاهش تورم خواهد شد .

 صنعت پتروشیمی ایران امروز محورو ستون توسعه اقتصادی کشور به شمار می رود و با تمام بخش های صنعت در ارتباط است به همین دلیل منابع به دست آمده می تواند در سالهای آتی جهش دوم صنعت پتروشیمی را که توسط وزیر نفت مطرح شده محقق کند.

توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی به عنوان یک راهبرد دربرنامه های آینده توسعه صنعت پتروشیمی مورد توجه قرار گرفته است  و در این میان همکاری بانک ها و سرمایه گذاری های جدید می تواند تحولی بزرگ را در توسعه صنایع تکمیلی در کنار بخش بالادستی به همراه آورد.

 آینده صنعت پتروشیمی ایران روشن است وبا توجه به توسعه بخش بالادستی پتروشیمی در کشور، فضا برای گسترش صنایع پایین دستی مهیاست و سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند با اطمینان در طرح های توسعه ای صنایع تکمیلی حضور پیدا کنند.

 بدون تردید توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی همسو با اجرای اقتصاد مقاومتی است و چون از خام فروشی جلوگیری می کند از ارزش افزوده بالایی نیز برخوردار است.

امروز نقش محصولات پتروشیمی در عرصه های مختلف زندگی انسان به چشم می خورد و زنجیره این صنعت در قالب محصولاتی چون پلاستیک، کامپوزیت، دارو، مواد شوینده، بهداشتی و انواع رنگ، کاملا محسوس است.

صنعت پتروشیمی ایران که هم اکنون در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته، نیازمند تکمیل زنجیره ارزش است، از این رو همزمان با توسعه بخش بالادست آن، صنایع تکمیلی این صنعت با ارزش نیز باید به عنوان راهبردی ملی، مورد توجه قرار گیرد.

محقق نشدن برخی از برنامه های پیش بینی شده در صنعت پتروشیمی به دلایل مختلف از جمله تحریم ها، این صنعت را از نظر زنجیره ارزشی در وضعیتی قرار داده است که از رشد متقارنی در کشور برخوردار نباشد؛ بنابراین شتاب دهی در این بخش از بدنه صنعت نفت کشور با هدف جلوگیری از خام فروشی محصولات سودآور آن، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

کارشناسان انرژی اعتقاد دارند که سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی به علت وجود ارزش افزوده بالا، یک سرمایه گذاری مطمئن و سودآور خواهد بود؛ اما در این مسیر باید نقاط ضعف، اصلاح شده و برنامه ریزی های جدیدی انجام شود.

 کارشناسان انرژی اعتقاد دارند که صنایع تکمیلی پتروشیمی سبب  توزیع عادلانه ثروت در کشور خواهد شد و به ویژه در دهک های پایین جامعه می تواند اشتغال آفرین باشد و درآمدزایی مناسبی نیز برای اقشار آسیب پذیر در مناطق محروم ایجاد کند.

 در این میان بادی در نظر داشت که ایران به علت موقعیت منطقه ای مناسب می تواند کالاهای ساخته شده از صنایع تکمیلی پتروشیمی را به کشورهای اطراف خود با بازاری حدود ٦٠٠ میلیون نفر صادر کند و باید نقاط ضعف موجود شناسایی شده و با اصلاح چالش ها، برنامه ریزی های جدیدی انجام شود و در این میان باید در نظر داشت که استان های مرزی نقش ویژه ای در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی دارند و با تقویت بازارچه های مرزی و ایجاد مناطق ویژه صادراتی افزون بر افزایش ضریب امنیت ملی می توان روند صادرات صنایع تکمیلی را گسترش داد.

امروز شناسایی فرصت های سرمایه گذاری از راهبرد های دفتر توسعه صتایع پائین دستی پتروشیمی است و می توان با توسعه زیر ساخت های مورد نیاز از خام فروشی جلوگیری کرده و ارزش افزده بالایی را به دست آورد.

تعداد بازدید : ۱,۳۸۸