عضو کمیته پتروشیمی مجلس: افق روشن پتروشیمی در گروی «توسعه متوازن» است

عضو کمیته پتروشیمی مجلس: افق روشن پتروشیمی در گروی «توسعه متوازن» است
(دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳) ۱۰:۴۵

توسعه متوازن بخش پایین‌دستی پتروشیمی ضروری است از این‌رو باید موانع پیش روی این بخش شناسایی و در تدوین برنامه ششم توسعه نسبت به سیاست‌گذاری بلندمدت برای رفع آن‌ها اهتمام کرد.

غلام محمد زارعی، عضو کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار نیپنا  طرحهای  تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را راهبردی ارزیابی کرد و گفت: صنایع پتروشیمی در کشور به‌سرعت درحال‌توسعه هستند؛ از این‌رو تأمین خوراک آن‌ها ضروری است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن  افزود: برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها،  نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حتی تعاون هستیم، زیرابه هر میزان که امکان باشد می‌بایست از توان‌بخش خصوصی بهره‌مند شد؛ از این‌رو دولت به‌خصوص شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بسترهای لازم را مهیا کند و مجلس هم مسیر را در ابعاد تسهیل قانون‌گذاری هموار می‌کند.

این نماینده مجلس افزود: پروژه‌های مانند NGL ها در صنایع پتروشیمی جنبه ملی دارند زیرا سبب توسعه کشور در بخش زیربنای می‌شود؛ بنابراین توسعه این صنعت برای کشور ضروری است و بر آن تأکید می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت نصب‌شده در صنایع پتروشیمی افزود: برای تأمین خوراک ظرفیت 60 میلیون تن اکنون مشکل خاصی وجود ندارد اما باید درنظر داشت تأکید همه مسئولان بر توسعه پرشتاب این صنعت است تا آنجای که به‌تازگی یک عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه در نشست اقتصاد مقاومتی تأکید کرده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی باید به ۱۰۰ میلیون تن در سال ارتقا یابد بنابراین لازم است از همه اکنون شرایط سرمایه‌گذاری‌های که منتهی به تولید خوراک می‌شود را تسهیل شود.

عضو کمیته پتروشیمی در این زمینه به خط لوله اتیلن غرب اشاره کرد و افزود: این خط تا پایان سال 94 ظرفیت بهره‌برداری را دارد؛ از این‌رو توسعه آن بسترساز و سازنده است.

این نماینده مجلس، صنایع بالادستی پتروشیمی را باوجود محدودیت‌های تحریم قوی دانست و گفت: کشور در این بخش به‌یقین توسعه خوبی داشته است هرچند که محدودیت‌های تحریم مسیر توسعه را سخت کرده است.

وی برگزاری موفق نمایشگاه ایران پلاست را نمونه ای مثبت از توان‌بخش پلیمرها دانست و گفت: توسعه متوازن بخش پایین‌دستی پتروشیمی ضروری است از این‌رو باید موانع پیش روی این بخش شناسایی و در تدوین برنامه ششم توسعه نسبت به سیاست‌گذاری بلندمدت برای رفع آن‌ها اهتمام کرد.

تعداد بازدید : ۵۷۲