افزایش تولید پروپیلن ظرفیت تولید صنایع پائین دستی را افزایش می دهد

افزایش تولید پروپیلن ظرفیت تولید صنایع پائین دستی را افزایش می دهد
(دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳) ۱۰:۳۷

مدیرمهندسی شرکت پلی پروپیلن جم گفت: از شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌خواهیم که مجتمع‌های بالادست را مجاب به تولید پروپیلن کند.

ابوالفضل کیانی مدیرمهندسی شرکت پلی پروپیلن جم در گفت و گو با خبرنگار نیپنا با اشاره به مشکل کمبود خوراک پروپیلن اظهار کرد: شرکت ما شش سال است که پلی‌پروپیلن تولید می‌کند و در این مدت هنوز نتوانستیم بیش از 65 درصد ظرفیت اسمی تولید داشته باشیم.

 وی درمورد حمایت دولت از تولید پروپیلن و پلی پروپیلن با توجه به اینکه برنامه پتروشیمی در دولت یازدهم پروپیلن محور است، اظهار کرد: تولید پروپیلن که ماده اولیه محصولات شرکت ما است در کشور به طور محدود صورت می‌گیرد و به همین دلیل نیز شرکت ملی صنایع پتروشیمی نگاه خاصی نسبت به تولید پروپیلن دارد.

کیانی با اشاره به این که محصول اصلی حاصل از پروپیلن، پلی پروپیلن است، تصریح کرد:‌ بیش از یک میلیون تن ظرفیت اسمی تولید پلی‌پروپیلن در کشور وجود دارد اما نزدیک به 650 هزار تن در سال تولید واقعی این محصول است بنابراین ظرفیت تولید بیشتر وجود دارد اما خوراک نیست.

مدیرمهندسی شرکت پلی پروپیلن جم با تاکید بر این که جز مساله خوراک مشکل دیگری برای تولید پلی‌پروپیلن نداریم، گفت: اگر شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تولید پلی‌پروپیلن حمایت کند و شرکت بالا دست که تامین کننده خوراک است، پروپیلن به میزان کافی تولید کند، می‌توانیم افزایش ظرفیت تولید دهیم.

کیانی اظهار کرد:  برخی از شرکتها به دلیل بالا بودن هزینه تمام شده تولید به خاطر استفاده از خوراک مایع علاقه ای به تولید پروپیلن بیشتر ندارند و اگر شرکت ملی صنایع پتروشیمی بتوانند آن‌ها را مجاب کند که به ما خوراک بدهند،‌ از نظر تولید مشکلی برای افزایش حجم محصول نداریم.

وی گفت: درحال حاضر میزان تولید و مصرف پلی پروپیلن در ایران تقریبا  برابر است به این معنا که به میزان صادرات، واردات هم انجام می شود بنابراین در نقطه سربه سر هستیم.

مدیرمهندسی شرکت پلی پروپیلن جم درمورد واردات به ازای صادرات پلی‌پروپیلن گفت: در حوزه پلی‌پروپیلن برعکس پلی اتیلن به ازای صادرات پلی‌پروپیلن واردات هم انجام می شود.

کیانی درمورد چرایی واردات  اظهارکرد: اگر مرزها بسته شود، رقابت اتفاق نمی افتد؛ در آن صورت تولید کننده انحصاری می شویم و مصرف کنندگان مجبورند که از ما خرید کنند و درمقابل می‌توانیم با هر کیفیتی که می‌خواهیم محصول خود را بفروشیم لذا بستن مرزها  بر روی واردات صحیح نیست.

وی ادامه داد: باید رقابت آزاد ایجاد شود، واردات صورت بگیرد و ما در فضای رقابتی محصول خود را بفروشیم البته باید توجه داشت که به هر حال یک سری گریدهای خاص هستند که در ایران تولید نمی شوند بنابراین به اجبار این محصولات وارد می‌شوند و در مقابل به ازای آن‌ها صادرات انجام می‌دهیم.

تعداد بازدید : ۲,۴۳۷