نعمت زاده در گفتگوی اختصاصی با نیپنا: حق نداریم گازهای سنگین تر از متان را بسوزانیم

نعمت زاده در گفتگوی اختصاصی با نیپنا: حق نداریم گازهای سنگین تر از متان را بسوزانیم
(شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۳) ۱۵:۲۸

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امروز مواد اولیه فراوانی که می تواند تبدیل به محصولات پتروشیمی شود در فلات قاره و جزیره خارگ می سوزد افزود: ما حق نداریم گازهای سنگین تر از متان را بسوزانیم، چون اینها بهترین ماده اولیه برای تولید پلیمرهاست.

محمدرضا نعمت زاده در گفتگوی اختصاصی با نیپنا افزود: زمانی که من در پتروشیمی بودم سعی کردیم بخشی از این منابع را در ماهشهر و عسلویه با احداث مجتمع های پتروشیمی به مواد با ارزش افزوده بیشتر تبدیل کنیم. اما هنوز بیدبلند 2 و پارسیان را داریم که گاز غنی دارند و باید برنامه ریزی لازم برای تبدیل این گاز غنی به محصولات پتروشیمی را انجام دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای 25 سال آینده افق روشنی در زمینه توسعه صنایع پلیمری می بینم افزود: امروز دوستان ما باید در پتروشیمی و بخش خصوصی همت کنند و با کمک بخش نفت و گاز این مواد را به مواد با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنند.

وی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری درباره پرهیز از خام فروشی افزود: همانطورکه رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند ما باید از صدور مواد خام جلوگیری کنیم و یکی از بهترین زمینه های استفاده از گازها که انتقال آن گران و غیرمعمول است، تبدیل آن به مواد پتروشیمی و بعد از آن هم تکمیل زنجیره تولید است.

نعمت زاده با اشاره به اینکه تولید پلیمرها از اولویت های صنعت پتروشیمی است افزود: علت این است که ما گاز اتان را به صورت مخلوط در داخل گاز طبیعی و همچنین گازهای همراه نفت داریم که می تواند برای توسعه پتروشیمی و صنعت پلیمرها موثر باشد. به همین علت سرمایه گذاری گسترده ای را هم با سرمایه دولت و هم سرمایه بخش خصوصی آغاز کردیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه براساس برنامه ها امروز باید به نزدیک 10 میلیون تن ظرفیت تولید پلیمر می رسیدیم افزود: البته امروز به عدد قابل توجه 7.8 میلیون تن رسیده ایم و تا آنجا که اطلاع دارم از این میزان حدود 6.5 میلیون تن هم تولید می شود 

وی بااشاره به برگزاری اولین دوره نمایشگاه ایران پلاست در سال 1381 افزود: این میزان تولید پلیمرنیاز به صنایع پایین دستی داشت، به همین دلیل تصمیم گرفتیم در سال 1381 چنین نمایشگاهی را در سطح بین المللی ایجاد کنیم تا درباره فناوری های جدید، روش های ساخت، ماشین آلات و ساخت محصولات تبادل نظر و تجربه شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حضور خود در نمایشگاه کا دوسلدورف آلمان افزود: این نمایشگاه که هر سه سال یکبار برگزار می شود الگوی خوبی برای ما بود تا متوجه شویم که نمایشگاه پلاستیک را در چه سطحی و با چه تنوعی می توانیم برگزار کنیم.

وی با قدردانی از دست اندرکاران، مدیران و برگزار کنندگان نمایشگاه ایران پلاست نهم حضور 500 شرکت داخلی و حدود 250 شرکت خارجی در این نمایشگاه را نشان دهنده استقبال خوب و رونق این نمایشگاه دانست و افزود: امیدوارم با آغاز و برگزاری این نمایشگاه حرکت های جدیدی هم در صنعت پلیمر آغاز شود و رشد این صنعت شتاب بگیرد.

 

تعداد بازدید : ۱,۱۸۱