گام سوم بررسی طرح های خط اتیلن غرب / راه اندازی پتروشیمی مهاباد تا پایان سال

گام سوم بررسی طرح های خط اتیلن غرب / راه اندازی پتروشیمی مهاباد تا پایان سال
(چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳) ۱۲:۵۱

در ادامه سفرهای معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای بررسی طرح های خط لوله اتیلن غرب مهندس محمدحسن پیوندی به همراه جمعی از مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی از پتروشیمی مهاباد بازدید کرد.

به گزارش نیپنا، وی پیش از این از روند احداث پتروشیمی های لرستان و کردستان هم بازدید کرده بود.

مهندس محمد حسن پیوندی بعد از این بازدید در گفتگوی اختصای با نیپنا با اشاره به اینکه خط لوله اتیلن غرب به منظور توسعه غرب کشور در دولت هشتم مصوب شد افزود: این خط لوله که اتیلن را از عسلویه تا میاندوآب منتقل می کند از نظر طول و تنوع آب و هوا و توپوگرافی مسیر در جهان منحصر به فرد است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه این خط در مسیر خود از مناطق گرمسیر و سردسیر و از مسیرهای متنوع کوهستانی، دشت و جنگل عبور می کند افزود: این موضوع اهمیت حفظ کیفیت اتیلن، ایمنی و حراست از خط را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه پیش از این پتروشیمی کرمانشاه در مسیرخط لوله راه اندازی شده است افزود: تا چند ماه آینده پتروشیمی لرستان هم وارد سرویس خواهد شد و پتروشیمی مهاباد هم تا پایان سال (از نظر اجرای واحد) تکمیل می شود. بنابراین برای فعالیت همزمان این سه واحد ما نیاز به حدود یک میلیون تن اتیلن داریم که این موضوع مبین لزوم تولید کامل واحد اول پتروشیمی کاویان با ظرفیت یک میلون تن است.

پیوندی لازمه تحقق این امر را تامین اتان لازم برای تولید این حجم اتیلن توسط فازهای گازی پارس جنوبی دانست و افزود: باید هماهنگی کامل در مدیریت کل کار از تولید اتان در بالادست، تبدل آن به اتیلن در پتروشیمی کاویان و انتقال آن در خط لوله اتیلن غرب وجود داشته باشد تا همه واحدها بتوانند با ظرفیت مناسبی به تولید بپردازند.

وی با اشاره به اینکه تصویب احداث خط لوله اتلن غرب در زمان دولتی بودن طرح های پتروشیمی گرفته شده بود افزود: امروز با خصوصی شدن طرح ها، مجموعه طرح های مسیر خط لوله اتیلن غرب تحت نام شرکت باختر و به صورت خصوصی اداره می شوند. از سوی دیگر خود خط لوله یک زیرساخت دولتی است و اکنون نحوه مدیریت خط با ابهام روبرو شده است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه شرکت باختر مایل است مدیریت خط را هم برعهده بگیرد افزود: با توجه به اینکه این شرکت بهره بردار خط و مالک خوراک گیرندگان این خط است، درخواست منطقی ای دارد اما از سوی دیگر این خط لوله یک زیرساخت دولتی است که نیاز به نگهداری مداوم، حفظ امنیت و کنترل فنی از جمله برای حفاظت کاتدیک دارد. بنابراین شاید باید در اختیار یک شرکت برای پایش مداوم قرار گیرد.

وی تاکید کرد: لازم است نحوه مدیریت این خط با طرح در هیات دولت تعیین تکلیف شود تا در زمان استفاده در نحوه مدیریت مشکلی نداشته باشد.

تعداد بازدید : ۲,۵۸۳
Loading