مدیرعامل پتروشیمی تبریز خواستار شد: تخفیف 15 درصدی قیمت خوراک مجتمع های خوراک مایع

مدیرعامل پتروشیمی تبریز خواستار شد: تخفیف 15 درصدی قیمت خوراک مجتمع های خوراک مایع
(دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳) ۱۵:۵۱

علیرضا صدری متولد سال 1327 است. فوق لیسانس شیمی از دانشگاه اسکس انگلستان دارد. اوایل انقلاب و پس از فارغ التحصیلی به ایران بازگشت و در دانشگاه تدریس کرد. از سال 1362 وارد صنعت نفت شد و 6 سال بعد به پتروشیمی تبریز پیوست. ابتدا مدیر نصب و ساختمان بود، اما پس از بهره برداری از این مجتمع به عنوان رئیس مجتمع منصوب شد.

 در سال 1382 مدیر عامل پتروشیمی تبریز و در شهریورماه 1387 بازنشسته شد. پس از بازنشستگی نیز از صنعت پتروشمی غافل نشد. به مجتمع پتروشیمی مهاباد رفت تا به احداث این مجتمع سرعت بخشد. در سال 1390 برای ارائه مشاوره های لازم به پتروشیمی جم رفت. از ابتدای سال 1392 به عنوان مدیرعامل واحد یوتیلیتی پتروشیمی آب نیروی مکران منصوب شد و در نهایت از 20 آبان 1392 بنا به درخواست صاحبان سهام شرکت پتروشیمی تبریز به محل کار سالهای نخستین کاریش بازگشت. وی معتقد است به منظور سودده بودن  مجتمع هایی که از خوراک مایع استفاده می کنند باید از تخفیف 15 درصدی قیمت خوراک بهره مند شوند. گفتگوی خبرنگار پیام پتروشیمی را با وی در ادامه می خوانید:

 

·         مجتمع پتروشیمی تبریز پس از خصوصی سازی با چه موانع و مشکلاتی روبرو شد؟

روند تبدیل وضعیت این شرکت از یک واحد دولتی به یک واحد خصوصی به طول انجامید که باعث ایجاد چالش هایی در این مجتمع شد. همچنین عدم ثبات مدیریت طی سال های گذشته نیز از دیگر مشکلاتی بود که این مجتمع را تحت تاثیر قرار داد. تغییرات مکرر سیاست گذاری ها و تصمیمات و همچنین وضع قوانین دست و پاگیر مشکلاتی ایجاد می کند. ساز و کار عرضه محصولات پتروشیمی در بورس نیز با مشکلاتی روبروست و محصولات به دست تولید کننده واقعی نمی رسد. باید راهکاری در پیش بگیریم که هم مصرف کنندگان داخلی به راحتی خوراک خود را تامین کنند و در این میان سود پتروشیمی تبریز نیز باید تامین شود. به طور مثال در حال حاضر در حدود 150 میلیارد تومان محصول در پتروشیمی تبریز تولید و انبار شده است.

عدم تعیین قیمت مشخص خوراک واحدهای پتروشیمی نیز از مواردی است که سرمایه گذاری در این صنعت را با کندی مواجه کرده است. معتقدم تخفیف 15 درصدی قیمت خوراک برای مجتمع هایی که از خوراک مایع استفاده می کنند باعث می شود این مجتمع ها نیز سودده باشند و برای سرمایه گذاری مطمئن در طرح های جدید صنعت پتروشیمی اقدام کنند. همچنین باید قیمت خوراک در حدی باشد که بتوانیم با کشورهای منطقه رقابت کنیم.

 

·         عمده سهام پتروشیمی تبریز به پالایشگاه تبریز واگذار شده است. آیا این موضوع به نفع این مجتمع پتروشیمی است؟

اینکه عمده سهامدار پتروشیمی تبریز پالایشگاه تبریز است محاسن زیادی برای این مجتمع دارد. در اکثر کشورهای دنیا پالایشگاه هایی که نفتا تولید می کنند، یک مجتمع پتروشیمی نیز دارند. عمده خوراک مجتمع پتروشیمی تبریز از پالایشگاه تبریز تامین می شود که بدین ترتیب مشکلی از بابت تامین خوراک برای این مجتمع ایجاد نخواهد شد.

همچنین قرار بر این شد نیروگاه برق مجتمع و پالایشگاه تبریز به هم وصل شود و در صورت ایجاد خللی در وضعیت برق هر یک از واحدها، از نیروگاه دیگر کمک گرفته شود.

 

·         شما در طول مدت بازگشت به مجتمع پتروشیمی تبریز چه تغییراتی ایجاد کردید؟

تغییرات خاصی ایجاد نکردیم. فقط با توجه به تغییر وضعیت مجتمع از دولتی به خصوصی ضروری بود در بخش بازرگانی تغییراتی ایجاد و تفکر خصوصی با تفکر دولتی جایگزین شود.

 

·         در حال حاضر واحدهای مجتمع پتروشیمی تبریز با ظرفیت کامل کار نمی کنند. علت این موضوع چیست؟

معمولا در مجتمع پتروشیمی تبریز هر چهار سال یکبار تعمیرات اساسی صورت می گیرد که به تبع آن مجتمع با 105 درصد برنامه تولید پیش می رفت. متاسفانه پتروشیمی تبریز در سال چهارم که سال 1391 بود بنا به دلایلی این تعمیرات را انجام نداده است. بنابراین در سال 1392 برخی واحدها نظیر واحد الفین با 80 - 75 درصد برنامه در مدار تولید هستند. با توجه به شرایط آب و هوایی نیز مجبوریم تعمیرات اساسی را در تابستان 1393 اجرا کنیم. البته همانطور که پیشتر اشاره کردم با توجه به قوانین تولید و عرضه محصولات در بورس کالا، 150 میلیارد تومان محصول در انبار موجود داریم که ابتدا در بورس عرضه کنیم و در نهایت باید تا پایان سال صادر شود و موجودی انبار را به صفر برسانیم.

 

·         چه برنامه هایی برای توسعه واحدهای مجتمع پتروشیمی تبریز دارید؟

سعی بر این است که بخشی از سود مجتمع پتروشیمی تبریز در توسعه طرح های پتروشیمی سرمایه گذاری شود تا روند توسعه نیز با کندی مواجه نگردد.

مهم ترین برنامه، احداث انشعاب خط لوله اتیلن غرب است. خط انتقال اتیلن غرب کشور تا میاندوآب احداث شده است و بر اساس برنامه در نظر داریم انشعاب این خط تا تبریز را احداث کنیم. بدین ترتیب مجتمع پتروشیمی تبریز می تواند از اتیلن موجود در این خط نیز به عنوان خوراک ارزان قیمت استفاده کند.

 در سالهای پیش از بازنشستگی، طرح توسعه پتروشیمی تبریز را با همکاری شرکت تکنیپ مطالعه و بررسی کردیم و راه حل های مناسب افزایش سودآوری را ارائه دادیم. طرح دو برابر کردن ظرفیت ABS به همین دلیل ارائه شد و با توجه به اینکه این مجتمع بوتادین مازاد دارد می توانیم با متقاعد کردن صاحبان سهام آن را اجرا کنیم.

از دیگر برنامه های توسعه ای مجتمع پس از احداث انشعاب خط لوله اتیلن غرب، کپی سازی واحدهای اتیل بنزن و استایرن است که باعث افزایش ظرفیت واحدهای پلی استایرن و ABS می شود.

با توجه به وجود خوراک بوتادین، PBR هم می تواند جزء تولیدات افزایش ظرفیت مجتمع پتروشیمی تبریز باشد.

 

·         آیا پتروشیمی تبریز به منظور خودکفایی در تولید برخی گرید های خاص اقداماتی انجام داده است؟

بله از آنجایی که مجتمع پتروشیمی تبریز یک واحد R&D بسیار کارآمد دارد، در راستای پاسخگویی به نیازهای خاص صنایع تکمیلی پلیمری تولید گریدهای ویژه محصولات پلیمری را در دستور کار خود قرار داد و در این راستا کشور را در برخی گریدها خودکفا کرد. گرید 5030 پلیمر پلی اتیلن مورد مصرف در تولید در بطری های آب و نوشابه برای نخستین بار در کشور تولید شده است. همچنین گرید 4005 که برای پوشش لوله های فولادی (Pipe Coating) و گرید 4440 که در ساخت لوله های چند لایه Pex کاربرد دارد از تولیدات مجتمع پتروشیمی تبریز است.همچنین به همت متخصصین پتروشیمی تبریز در پلیمر ABS آلیاژ مقاوم در برابر حرارت (HR 3220 و HR 2340) که ترکیبی از ABS و پلی کربنات است و در صنایع خودروسازی مصرف دارد و پلیمری وارداتی بود تولید و به بازار عرضه شد. گرید ABS140 که گریدی شفاف است و به High Glass معروف است نیز در این مجتمع برای نخستین بار تولید شد.

در ضمن پتروشیمی تبریز با همکاری صنایع ریخته گری استان، محصول جدیدی به نام فوم فداشونده (Lost Foam) را که ماده ای بسیار گران قیمت و پرارزش در صنایع ریخته گری است طراحی و وارد بازار کرد تا نیاز کشور به واردات این ماده را به صفر برساند.

 

·         اخیرا خبر بهره برداری از بلوار اختصاصی پتروشیمی تبریز در رسانه ها منتشر شد. در این خصوص توضیح بفرمایید.

بلوار اختصاصی پتروشیمی تبریز با 140 میلیارد ریال اعتبار در بزرگراه غرب این شهر به بهره برداری رسید. برای احداث این بلوار چهار کیلومتری به عنوان جاده اصلی واختصاصی نگین صنعت سبز منطقه، با تملک 48 هکتار اراضی مورد نیاز طرح به منظور تسهیل در نقل وانتقال مواد، کالاهای تولیدی وکارکنان، مراحل عملیاتی پروژه در دو فاز همگام با پیشرفت کارهای اجرائی احداث اتوبان غرب تبریز از سال 1385 آغاز شد وفاز دوم نیز همگام با احداث پل تقاطع رو گذر غیر همسطح وایجاد مسیرهای الحاقی ویژه شامل رمپ ولوپها وباندهای کندرو در ورود وخروج ازاتوبان تبریز- مرند در مجموع به طول هشت کیلومتر بطور استاندارد وبا تجهیز به روشنائی کامل جاده ادامه یافت . سرانجام این پروژه پس از هفت سال افتتاح شد و با بهره برداری از این بلوار جابجایی دو هزار نفر کارکنان این مجتمع به سهولت انجام خواهد شد.

 

·         با توجه به اینکه اولین تولید کننده پلی استایرن در کشور هستید، استفاده از این محصول را در ظروف پلیمری بسته بندی مجاز می دانید؟

پلی استایرن ها دارای 3 گرید شیمیایی، غذایی و پزشکی است. گرید های شیمیایی در صنایع بسته بندی کاربرد دارد. گرید غذایی در صنایع غذایی کاربرد دارد و گرید پزشکی نیز درجه خلوص بسیار بالایی دارد و در صنایع پزشکی به کار می رود. گرید غذایی که در پتروشیمی تبریز تولید می شود از نظر استانداردها و ضوابط قانونی کاملا بررسی شده است. این مواد مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی و با نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شود و کاربرد آن در بسته بندی مواد خوراکی و آشامیدنی و ظروف یکبار مصرف پلیمری بی ضرر است.

·         به عنوان آخرین سوال، مجتمع پتروشیمی تبریز با چه تعداد نیروی انسانی فعالیت می کند؟ برنامه ای برای تعدیل نیروی انسانی دارید؟

در پتروشیمی تبریز 1100 نفر نیروی پیمانکاری داشتیم که جذب کردیم و با توجه به اینکه 800 نفر هم نیروی رسمی داریم، در حال حاضر مجتمع حدود دو هزار نفر نیرو دارد و این در حالی است که تنها با 1200 نفر می توان مجموعه را هدایت کرد. در حال حاضر جذب نیرو در مجتمع پتروشیمی تبریز صفر است. ولی هیچ برنامه ای برای تعدیل نیروی انسانی نداریم. همانطور که گفتم در حال برنامه ریزی برای توسعه واحدها و احداث طرح های جدید هستیم تا نیروهای مازاد را در آن واحدها به کار گیریم. البته مهندسان متخصص خود را برای راه اندازی واحدهای دیگر در مناطق عسلویه و ... به صورت مامور اعزام می کنیم.

تعداد بازدید : ۵,۰۱۰